Затримали диверсантів, які причетні до обстрілу консульства Польщі в Луцьку

Затримали диверсантів, які причетні до обстрілу консульства Польщі в Луцьку
СБУ затримала двох зловмисників, причетних до низки диверсій на території.

Правоохоронці встановили, що мешканці Черкас та Одеси підірвали 21 вересня бойову гранату поблизу могильного комплексу хасидського пророка в Умані під час перебування паломників. Внаслідок вибуху двоє громадян Ізраїлю отримали тілесні ушкодження, - інформує прес-центр СБ України.

В рамках відкритого кримінального провадження, правоохоронці отримали докази причетності диверсантів до вибуху гранати у Києві на вулиці Грушевського під час святкування Дня незалежності, а також підриву вибухівки поблизу Посольства США в Україні.

Оперативники спецслужби затримали двох зловмисників на кордоні Львівської і Закарпатської областей на Верецькому перевалі при спробі закладання вибухівки під пам’ятник «Сім племен угорців». Під час обшуку автомобіля затриманих, правоохоронці вилучили бойові три бойові гранати РГД-5 та Ф-1 та інші знаряддя для вчинення злочину.

За інформацією СБ України, отриманою під час досудового слідства, диверсанти діяли на замовлення колишніх функціонерів «Партії регіонів». Тривають невідкладні слідчі дії.

Зокрема Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook написав:

"Фіксація на місці злочинів, зразки і аналізи ДНК, свідчення дані після затримання свідчать - затримана злочинна група, яка здійснила злочину:

1. У місті Чернівці, де в ніч на 19 листопада 2016 року була сплюндрована Центральна єврейська синагога, на головний фасад якої нанеси антисемітський напис.

2. У місті Умань, де 21 грудня 2016 року зловмисники проникли на могилу цадика Нахмана і кинули голову свині з вирізаною свастикою.

3. В місті Києві, де 8 червня 2017 року зловмисники кинули гранату в Посольство США.

4. У місті Львів, де 30 червня 2017 року зловмисники спробували підпалити синагогу.

5. У місті Луцьк, де 10 липня 2017 року зловмисники кинули вибуховий пристрій в консульство Польщі.

6. У Києві, де 24 серпня 2017 в День Незалежності кинули гранату на вулиці Грушевського, внаслідок чого були поранені родичі героя України Валерія Чібінєєва.

7. У Києві, на вул. Курбаса, де в той же день гранатами намагалися підірвати пам'ятник учасникам бойових дій.

8. У місті Умань, де 21 вересня 2017 року кинули гранату, від якої постраждали громадяни держави Ізраїль.

9. Група була затримана при виконанні теракту з підриву пам'ятника угорцям на Верецькому перевалі в Закарпатській області".

Аваков зазначив, що виконавці наведених злочинів, що входять в так звану ОПГ «Торпеди» давно знаходяться в зоні уваги правоохоронців і звинувачувалися по ряду інших злочинів.

Затримані виконавці та їх керівник - входять до групи впливу в минулому народних депутатів від Партії Регіонів від Черкаської області - Володимира Олійника та Сергія Тулуба.




Бажаєте дізнаватися головні новини міста першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також слідкувати за нашим сайтом можна у Twitter та Google+.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Постріл в консульство Польщі в Луцьку був 29.03.2017, а не 10.07.2017
Відповісти
Останні новини
Затримали диверсантів, які причетні до обстрілу консульства Польщі в Луцьку
02 жовтень, 2017, 14:26