На Волині - понад 700 випадків шахрайств за рік

На Волині - понад 700 випадків шахрайств за рік
Незважаючи на постійні застереження поліції, мешканці області все одно стають жертвами шахраїв.

З початку цього року органами поліції у Волинській області зареєстровано 675 випадків шахрайства, - інформує прес-служба волинської поліції.

Найчастіше люди потерпають від телефонних шахраїв.

Аферисти видурюють гроші під приводами начебто вирішення проблем з блокуванням банківських карток, позик родичеві коштів та не притягнення близьких до кримінальної відповідальності
Шахраї телефонують до жителів області, видаючи себе за представника банку, і в процесі розмови дізнаються конфіденційні дані: номер рахунку, пін-код тощо.

У таких випадках необхідно особисто відразу ж телефонувати на гарячу лінію банку з метою недопущення протиправних операцій із грошовими коштами.

Також зловмисники телефонують до літніх людей на номери стаціонарних телефонів і, назвавшись їх родичем, просять позичити гроші. Шахрай під час розмови вказує, що кошти прийде забирати інша особа, його знайомий, чи товариш, і призначає час та місце зустрічі. Ошукана особа виносить вказану суму та віддає кошти спільнику шахрая.

Непоодинокі випадки коли шахраї телефонують і називаються працівниками поліції. Вони повідомляють, що в близьких родичів виникли неприємності з законом і на даний час вони затримані за скоєння злочину.

Потім шахраї пропонують для начебто вирішення питання щодо не притягнення родича до відповідальності перерахувати або передати гроші. Зловмисники вимагають нікому не розповідати про розмову. У разі таких звернень відразу телефонуйте до своїх рідних і повідомляйте про даний випадок в поліцію.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути уважними. У випадках надходження сумнівної інформації, пов’язаної із необхідністю перерахунку грошей, одразу повідомляйте правоохоронні органи за номером телефону «102».

Бажаєте дізнаватися головні новини міста першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також слідкувати за нашим сайтом можна у Twitter та Google+.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині горів будинок
02 жовтень, 2017, 15:07
На Волині - понад 700 випадків шахрайств за рік
02 жовтень, 2017, 14:45