У Польщі відкрили реєстри ґвалтівників та педофілів

У Польщі відкрили реєстри ґвалтівників та педофілів
У Польщі з 1 жовтня частково відкривають реєстри сексуальних злочинців.

З жовтня реєстри цих злочинців будуть доступні для поліції, судів, прокуратур, а також керівників шкіл і літніх таборів для відпочинку дітей. До реєстру з обмеженим доступом потраплять всі особи, які вчинили злочини на сексуальному ґрунті – понад три тисячі поляків, – пише Укрінформ.

Разом із тим, з 2018 року реєстри найбільш небезпечних сексуальних ґвалтівників, зокрема рецидивістів і педофілів, яких в Польщі за даними міністерства юстиції є близько 800 чоловік, будуть у відкритому доступі в Інтернеті.

Для того, щоб не потрапити з наступного року у відкритий реєстр, особи, які вчинили тяжкі сексуальні злочини, будуть мати два місяці, щоб опротестувати в судах оприлюднення своїх даних. Остаточно рішення в цих випадках будуть приймати суди протягом декількох місяців.

З наступного року у відкритих реєстрах всі охочі зможуть знайти інформацію про сексуальних злочинців – ім'я та прізвище, дату і місце скоєння злочину, юридичну кваліфікацію злочину, населений пункт, де проживає колишній злочинець, і його фотографію.

У Польщі рішення влади відкрити реєстр особливо небезпечних сексуальних злочинців підтримують не всі. Зокрема, суспільство сексологів Польщі переконане, що відкриття реєстрів не стане ефективним засобом зменшення загрози вчинення злочинів на сексуальному ґрунті.

Спікер цивільних прав Польщі Адам Боднар вважає, що потрапляння колишніх ґвалтівників у відкриті реєстри закриє їм шлях до нормального функціонування в суспільстві.

Бажаєте дізнаватися головні новини міста першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також слідкувати за нашим сайтом можна у Twitter та Google+.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Польщі відкрили реєстри ґвалтівників та педофілів
02 жовтень, 2017, 16:42