Україна відмовилася віддати РФ добровольця-росіянина

Україна відмовилася віддати РФ добровольця-росіянина
Слідчий комітет Російської Федерації завершив розслідування і направив до суду кримінальну провадження щодо колишнього бійця полку «Азов», росіянина Романа Желєзнова.

Громадянина Росії звинувачують в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 359 КК РФ – «участь найманця у збройному конфлікті», - передає ZN.ua.

Желєзнов прибув в Україну навесні 2014 року і вступив в ряди «Азова» для «пропаганди неонаціоналістіческіх поглядів» і «з метою матеріального збагачення», впевнені російські прокурори.

За версією російського Слідкому, в період з 2014 до 2016 року Роман Желєзнов пройшов в полку «спеціальну підготовку», після чого брав участь в боях на сході України, де «вів прицільну стрілянину з автоматичної вогнепальної зброї по ополченцям» ДНР і «мирному населенню» .

«Свою діяльність в батальйоні Роман Желєзнов висвітлював серед українських націоналістів, позиціонуючи себе помічником українського народу в боротьбі з окупантами», - йдеться в повідомленні Слідкому РФ.

Оскільки росіянин знаходиться за межами РФ, російський суд проведе заочну процедуру розгляду його справи і винесе вирок заочно. Адже Україна відмовилася видати Росії бійця.

У російському слідчому відомстві похвалилися тим, що справа Желєзнова - не перша в низці «кримінальних проваджень» проти бійців полку «Азов».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна відмовилася віддати РФ добровольця-росіянина
03 жовтень, 2017, 03:14