Ігор Лапін: Всі реформи відбуваються болюче

Ігор Лапін: Всі реформи відбуваються болюче
Народний депутат Ігор Лапін сказав, коли парламент проголосує за судову і пенсійну реформу.

Про це політик розказав в ефірі телеканалу «112».

Законопроект №6232 щодо судової реформи в цілому може бути проголосований вже на цьому пленарному тижні, а саме у четвер.

Народний обранець, сподівається, що в той же четвер парламентарі розглянуть і законопроект про пенсійну реформу.

«По-перше, це вже потрібно було зробити. По-друге, уряд звичайно може щось своїми постановами регулювати, але ми говоримо не лише про «подачки» уряду, а говоримо про системну реформу. Коли є закон, то обов’язково потрібно, щоб випрацьовувалася стратегія як його втілювати в життя. І це є робота уряду», - сказав нардеп.

Лапін вважає, що пенсійна реформа не буде мати великого супротиву, навіть з боку опозиційних сил, тому що за пенсійною реформою стоїть підвищення пенсій для громадян. Він переконаний, що навіть популісти проголосують за нього.

Він пояснив, що держава завжди так жила – уряд маючи кошти добавляє до пенсії, як правило перед виборами. Це не є правильно, це не є системне, це не є революційне, і це не є реформаторське.

«Ми говоримо про реформу, яка має перезапустити сам механізм, в тому числі і нарахування. Все таки потрібно думати про Україну не як про землю наших дідів, а як про землю наших дітей», - сказав парламентар.

Ігор Лапін підсумував, що всі реформи відбуваються болюче. Але коли ведеться грамотна роз’яснювальна політика, коли в ЗМІ замість «зрада» розповідають про механізми, як це відбувається, коли розповідають як буде встановлюватися ця соціальна справедливість, то реформа буде успішнішою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ігор Лапін: Всі реформи відбуваються болюче
03 жовтень, 2017, 10:10