Літня сцена в Ковелі обійдеться у 4,5 мільйона гривень

Літня сцена в Ковелі обійдеться у 4,5 мільйона гривень
У Ковелі сцена літньої естради, яка розташована в центральному парку культури і відпочинку імені Лесі України, потребувала вже давно або ж ремонту – це в гіршому випадку, або в кращому – нового будівництва.

Про це інформує прес-служба Ковельської міської ради.

У жовтні 2016 року, коли депутати виділили з міського бюджету перший «транш» на зведення об’єкту - майже півтора мільйона гривень, комунальники взялися за демонтаж конструкції.

Тоді ж і з’явилася інформація, що замовником робіт виступило управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради, а генпідрядником – будівельна компанія ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» та субпідрядниками – РЖКП №1 та КП «Добробут».

Будівельні роботи розпочалися відразу ж. Однак згодом все зупинилося. В мерії пояснювали, що з прийняттям нового бюджету держави на 2017 рік, де значно виросла мінімальна заробітна плата, довелося будівництво призупинити і переглянути всю документацію на зведення об’єкту культури.

А днями на будівельному майданчику майбутньої сцени знову закипіла робота. За словами головного архітектора міста Людмили Мурай, це буде сучасний комплекс під відкритим небом, сцену розширять і обладнають приладами освітлення, з’являться гардеробні, просторі підсобні приміщення. Глядацький майданчик, який буде значно більший, ніж попередній, обладнають зручними стільцями. Також тут встановлять огорожу та світильники.

Варто додати, що об’єкт культури комунальної власності фінансується лише з міської казни. У відділі комунального господарства міськвиконкому повідомили, що кошторисна вартість сцени літньої естради становить трохи більше трьох мільйонів 81 тисячі гривень, а новий майданчик для глядачів, який зводить теж Луцька фірма – ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536», адже виграла тендер, місту обійдеться в суму близько півтора мільйона гривень.

У мерії надіються, що до кінця року це масштабне, доволі затратне будівництво комплексу літньої естради, кошторисна вартість якого в цілому становить майже чотири з половиною мільйона гривень, завершать.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Головне, як на мене, це те що сцену вже накрыли, ато стояли металеві конструкції під дощем.
Відповісти
реальна ціна того проекту від сили 1 млн гривень! оце розмах...
Відповісти
Останні новини
Літня сцена в Ковелі обійдеться у 4,5 мільйона гривень
03 жовтень, 2017, 17:40