Стрілянина в Лас-Вегасі: що відомо про нападника

Стрілянина в Лас-Вегасі: що відомо про нападника
Стівен Паддок, який вбив 58 людей і поранив ще 500 чоловік, встановив камери довкола і всередині готелю, з якого стріляв.

Про це повідомила поліція, - пише ВВС Україна.

Вдома у стрілка знайшли цілий арсенал зброї. Паддок не мав дітей, був розлучений. Рідні стверджують, що він був заможною людиною і любив грати у азартні ігри.

Слідство все ще намагається встановити, чому 64-річний американець відкрив вогонь по людях на концерті з готелю "Mandalay Bay Hotel". При цьому відомо, що у нападника був високий рівень планування.

Шериф Джозеф Ломбардо розповів журналістам, що кількість і тип зброї у кімнаті свідчать про завчасно продуманий план дій: "Усе було детально сплановано, і я впевнений, що він оцінював всі свої дії".

Заступник шерифа Кевін Макмахілл вважає, що, ймовірно, напад припинився, коли Падлоку завадила стрілянина охорони.

Наймасовіша в історії США стрілянина викликала дебати в американському суспільстві з приводу законів про зброю, але президент Дональд Трамп заявив, що це обговорення зараз не на часі.

В інтернеті почалися запеклі суперечки, чому Стівена Паддока не називають терористом. Новинні агентства і ЗМІ називали 64-річного чоловіка і "вовком-одинаком", і "дідусем", і "гравцем", і "колишнім бухгалтером" - але не використали слово "терорист".

Поки не відомо, чим керувався Паддок, влаштувавши бійню. Свідчень його зв'язків з терористичними угрупованнями не знайшли, але немає доказів і того, що у нього було психічне захворювання.

Проте багато користувачів соцмереж впевнені, що, якби Паддок був мусульманином, його би практично одразу назвали терористом, негайно зв'язавши нападника з ісламськими екстремістами - навіть без жодних доказів.

"Це не тероризм - тероризм використовується, щоби залякати людей і примусити їх змінити свої політичні або релігійні погляди. В даному випадку відбулася масова стрілянина", - написав користувач Дон Інверсо.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Стрілянина в Лас-Вегасі: що відомо про нападника
04 жовтень, 2017, 10:30