У волинянина вилучили 7 снарядів та 32 гранати

У волинянина вилучили 7 снарядів та 32 гранати
Учора в ході оперативно-профілактичних заходів операції «Зброя та вибухівка» співробітники Локачинського відділення поліції вилучили в жителя району сім снарядів, 32 гранати та 28 патронів.

Про це інформує прес-служба ГУНП у Волинській області.

Співробітники сектору кримінальної поліції у співпраці з дільничними офіцерами поліції та працівниками групи реагування патрульної поліції Локачинського відділення поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 46-річного жителя села Коритниця виявили боєприпаси періоду Другої світової війни.

Зокрема, чоловік незаконно зберігав сім снарядів калібру 76 мм, артилерійський снаряд калібру 37 мм, снаряд калібру 107 мм, 32 гранати та 28 патронів калібру 7,62 мм. Правоохоронці з’ясували, що правопорушник викопав боєприпаси в лісових смугах на території району.

Виявлені предмети відносять до категорії вкрай небезпечних. На місце пригоди прибули співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області. Вони вилучили боєприпаси та забезпечили їх транспортування до спеціально відведеного майданчика, де їх знищили. Правоохоронці відібрали відповідні матеріали для проведення вибухотехнічної експертизи.

Цього ж дня в селі Вижично Ратнівського району під час санкціонованого обшуку на обійсті 45-річного мешканця району працівники поліції виявили та вилучили 250 г пороху та два патрони калібру 7,62 мм.

Відомості про цю подію слідчі також внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Поліція наголошує, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом визначено кримінальну відповідальність - позбавлення волі на строк до семи років.

Правоохоронці також нагадують, що з 1 по 31 жовтня на території Волинської області триває місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів. Громадяни, які в зазначений термін добровільно здадуть незареєстровану зброю, уникнуть кримінальної відповідальності за її зберігання, а також, у передбачених законодавством випадках, зможуть легалізувати її і користуватись в подальшому на законних підставах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.