Як у Ковелі відзначать День захисника України

Як у Ковелі відзначать День захисника України
У Ковелі спланували заходи до Дня захисника України, 75-ї річниці утворення УПА та Дня Українського козацтва.

Це відублось під час засідання оргкомітету з підготовки і відзначення у Ковелі Дня захисника України, 75-ї річниці утворення УПА та Дня Українського козацтва, яке провів заступник міського голови Ігор Прокопів, - інформують у мерії Ковеля.

Представники громадських організацій: «Союз Українок», «Велика ідея», «Спілка учасників бойових дій на сході України», «Спілка ветеранів АТО та волонтерів» висловили свої пропозиції, які були враховані та внесені до програми святкування.

Офіційні заходи розпочнуться 13 жовтня о 10.30 біля стели загиблим землякам – учасникам АТО – це буде мітинг-пам’яті за тими, хто віддав життя за Україну.

В той же день - урочиста програма та святковий концерт в Палаці учнівської молоді. Початок о 14.00. Також 13 жовтня заплановане відкриття академічного року в Університеті третього віку.

14 жовтня центром святкувань стане парк культури і відпочинку ім.Лесі Українки. Там розташується «Козацька територія» з іграми, забавами. Пригощатимуть усіх кулішем. Буде ковельчанам запропоновано і мистецьку програму.

Долучаться до проведення заходів з нагоди свята й освітяни міста. У навчальних закладах відбудуться «уроки пам’яті», зустрічі з ветеранами АТО та УПА. 12 жовтня о 14.00 у Палаці учнівської молоді пройде патріотичний конкурс «Козацькому роду нема переводу». Крім того заплановано акцію «Напиши листа солдату». А ще буде організовано екскурсію цікавими місцями Ковельщини для дітей з сімей учасників АТО.

В історичному музеї діятиме виставка «Нескорені».

Заплановано чимало спортивних заходів.

Працівники територіального центру соціального обслуговування відвідають ветеранів УПА вдома та нададуть їм необхідну допомогу. Управління соціального захисту населення виплатить літнім людям матеріальну допомогу.

Комунальні служби впорядкують братські могили, пам’ятники та пам’ятні місця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.