Біля стін «Волиньвугілля» страйкують шахтарі. ВІДЕО

Біля стін «Волиньвугілля» страйкують шахтарі. ВІДЕО
4 жовтня о 9:30 представники шахтарських профспілок та гірники Нововолинська зібралися під стінами ДП “Волиньвугілля”.

Третій день поспіль шахтарі відмовляються спускатися в копальню, -
пише БУГ.

Основна вимога – виплата заробітної плати за липень-серпень.

Перед шахтарями виступили генеральний директор державного підприємства Олександр Зорін, голова Волинської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості Юрій Калістратов, голова первинного осередку Незалежної профспілки гірників України Анатолій Мухамеджанов та голова незалежної профспілкової організації шахти “Бужанська” Богдан Макарчук.

Зорін повідомив гірникам про те, що 2-го жовтня відбулася зустріч представників профспілок із головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком.

Розповів, що зарплатою займаються і гроші будуть просити в борг у ДП “Львіввугілля”. Він особисто спілкується телефоном із заступником міністра та повідомляє йому усі вимоги шахтарів. Генеральний директор запропонував вихід шахтарям. Просив зібрати ініціативну групу від імені колективу і написати усі вимоги. В свою чергу обіцяє їх донести до міністерства.

Калістратов виступив перед шахтарями і розповів про зустріч із губернатором області. За словами голови профспілки, вони обговорювали кадрові питання та доказували “нікчемність” нової ймовірної структури “Кисельова-Стасюка-Костика” на шахтах.

Підняли питання про кримінальні провадження посадових осіб вугільних підприємств міста. Зорін відмовився коментувати дану ситуацію. “Порушують карні справи правоохоронні органи. Це їх справи”, – почули у відповідь. Дивно, що генеральний директор “Волиньвугілля” вважає, що не має відношення до кримінальних справ на вугільних підприємствах міста Нововолинська.

Лідер незалежної профспілки шахти “Бужанська” Макарчук звинуватив у не виплаті заробітної плати теперішнє керівництво ДП “Волиньвугілля”.

Трудові колективи шахт дали зрозуміти, що настроєні рішуче. Вони повідомили, що найближчим часом і далі не збираються працювати. Гірники вимагають назвати конкретну дату і виплатити заборгованість. Інакше готові влаштувати мирну акцію протесту на митному пості “Ягодин”.

“Те, що ви будете доносити міністерству – їм все одно. Тут на місці нас ніхто не почує. Нам немає різниці, які будуть кадри. Ми робимо свою роботу і вимагаємо за неї заплатити. Єдиний спосіб – організувати автобуси і їхати на митницю, – показати проблему на всю Україну.”

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До тих страйків Гузь підбурює, а сам нічого вирішіти не може, а лише партії створює і піариться!!!
Відповісти
Останні новини
Біля стін «Волиньвугілля» страйкують шахтарі. ВІДЕО
04 жовтень, 2017, 14:07
У Тернополі - спалах кору
04 жовтень, 2017, 13:55