Справа подружжя хабарників з Ківерців: прокуратура змінює обвинувачення

Справа подружжя хабарників з Ківерців: прокуратура змінює обвинувачення
Луцький міськрайонний суд продовжує розглядати справу щодо обвинувачення у корупції екс-заступника голови Ківерцівської РДА Сергія Третяка та його дружини Тетяни Третяк.

Сьогодні, 4 жовтня, у суді мали намір продовжити слухання у справі, - пише журналістка Оксана Петрук.

"За версією слідства, на початку 2016 року він вимагав і отримав неправомірну вигоду розміром 40 тисяч гривень за сприяння у наданні переваги підприємцю-учаснику тендерних торгів. Йшлося про закупівлю пального для Ківерцівського відділу освіти.

Хабар бізнесмен передавав через дружину посадовця, тож, Тетяна Третяк проходить по справі як співучасник.

На початку засідання представник обвинувачення прокурор Олександр Ліпко заявив клопотання про відкладення слухання - прокуратурі потрібен час, щоб змінити обвинувчення", - йдеться у дописі.

Сергієві і Тетяні Третяк інкримінували частину 3 статті 368 Кримінального Кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

"До слова, ні обвинувачувані, ні їхні захисники, а ні головуючий суддя Покидюк не заперечували проти задоволення клопотання прокурора. Отже суд відклали до 14.00 19 жовтня.

Чи не призведе зміна обвинувачення до пом'якшення покарання? Це питання хоч і було задане прокурору, проте лишилось без відповіді. "Приходьте на наступне засідання і почуєте", - це все що сказав прокурор про підстави і можливі наслідки зміни обвинувачення", - пише Оксана Петрук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.