Конкурс «Мої мандри» у мережі Facebook завершився: останні учасники

Конкурс «Мої мандри» у мережі Facebook завершився: останні учасники
На фотоконкурс «Мої мандри», який проводило інтернет-видання ВолиньРost на сторінці у соціальній мережі Facebook, свої знімки надіслали 49 людей; загалом на конкурс вони подали 98 фото.

Нагадаємо, конкурс, який стартував 20 листопада, також проводиться і на сторінці видання у соціальній мережі ВКонтакте.

Нижче – фото-учасники конкурсу на сторінці видання у Facebook, які додалися у період з 26 листопада по 19 грудня. Фото з 21 до 25 листопада тут. Ще раніші фото можна переглянути, перейшовши за цим посиланням.

Нагадаємо, переможцями стали ті фото, які за час конкурсу набрали найбільше «лайків». Його автори отримають призи від туристичної агенції «Нові Мандри».

* * *
А зустріти цього пана на своїй дорозі посеред волинських лісів, справді, до ... наступної зустрічі через кілька місяців. Оце були новини, коли до мене, й справді "прилетів лелека".
Маневицький район, неподалік озера Глибоке. Саме тут переходять необережним пластункам дорогу нелякані лелеки :).
Липень 2012
Автор  Юлія Куманська
Автор Юлія Куманська


* * *
Вечір, літо, 2012 рік, фестиваль «Захід». Десь на Львівщині. Спека б’є у голову і це саме те, що треба молоді на арт-дійстві. Після обіднього сну у наметах, під звуки музики розминаємо тіло для шалених танців під Ляпіс Трубєцкой
Автор  Тетяна Грішина
Автор Тетяна Грішина


* * *
Ранок, осінь, 2012 рік, озеро Світязь. Плесо у тумані. Надзвичайний холод від озера компенсує його ще більш неймовірна краса. Ніколи не бачила до цього моменту, аби Світязь був схожим на море: таким же ж спокійним, безкраїм і величним.
Автор Тетяна Грішина
Автор Тетяна Грішина


* * *
... на чоботах все ще ТОЙ пісок ..
і запахи стихій. і моря непрозоре скло.
й солоний вітер. в голові ..))
і голосів знайомий тембр відлунням в переході
Одеса...
м. Одеса 1 січня 2011
Автор  Іванна Мартинів
Автор Іванна Мартинів


* * *
"...Накінець-то під ранок на митному пості ми отримали добро на в*їзд в Поляндію і радісно поскакали в сніжну польску далечінь.
Ну а весь цей літопис-увертюра до поїздки (повна версія тут http://notes-of-the-fall.blogspot.com/2012/11/blog-post.html) творився в процесі їзди, гелевою ручкою на бздику папірчика, завдяки освітленню синьої запальничкової лампочки. Зі змінним успіхом на території Польщі підсвічували жовті ліхтарі, яких тут натикано як ДАЇшників вздовж українських доріг."
А їхали ми через Польщу в Чехію, далі - у Німеччину, в Нюрнберг. В мене взагалі багато чого з митницями пов*язано, особливо один із днів святого Валентина, але це вже зовсім інша історія.
Лютий 2010 року. Гора Прадед, Чехія
Автор  Іванна Мартинів
Автор Іванна Мартинів


* * *
В цій церкві в травні 1994 року Майкл Джексон одружився на дочці Елвіса Преслі Лайзі Марії. А сама церква та невеличке містечко в стилі італійського середньовіччя в якій вона знаходиться було побудовано в кінці 50 років власником цукрового заводу для весілля власної доньки. Донька хотіла одружитися в Європі і батько побудував Європу в Центральній Америці.
Автор  Юрій Бондарук
Автор Юрій Бондарук


* * *
Гавана, Куба. Ось так там зустрічають туристів.
Автор Юрій Бондарук
Автор Юрій Бондарук


* * *
Моя мандрівка на Хортицю. Було цікаво та захоплюєче! Такої кількості козаків я ще не бачила. Ось Вам фото традиційного козацького бою "Лава на лаву".
Автор  Оксана Прокопчук
Автор Оксана Прокопчук


* * *
Прага. Одна з найдивовижніших столиць Європи. Якщо мені не зраджує память, то це вид з Пражського граду. Десь там в міських нетрях головна вулиця столиці Чехії - "Вацлавка" (Вацлавська площа) з памятником королю Вацлаву V, та Староместська площа з її ратушею та незвичайним годинником. Місто залишає неабиякі враження. Неодмінно поїду туди ще!!! Сюжет фото банальний, але впевнена, всі, хто хоч раз був у Празі, подивляться на фото і пригадають той неповторно-загадковий шарм міста.
Грудень, 2011 рік
Автор  Ірина Новосад
Автор Ірина Новосад


* * *
Дубровник, Хорватія. Це ніби куточок раю на березі Адріатики. Місто дуже старе та свого розквіту набуло в середні віки. В якийсь період навіть оголосило себе містом-республікою і за торгівлею та впливом могло змагатися із Венецією.
Екскурсовод розповідала, що зараз населення міста скорочується, адже місцевим набагато вигідніше продати своє житло в межах оборонного валу, а натомість купити помешкання в новобудовах чи котедж на схилі гори з видом на море.
Крім того, особливість Дубровника в тому, що там надзвичайно чисті вулиці, плитка і кладка із каменю просто виблискують на сонці і вони абсолютно гладенькі, як паркет в царських покоях. За словами екскурсовода тут є два пояснення. Перше говорить про те, що в часи чуми вулиці Дубровника почали ретельно мити. Цю традицію продовжують і донині, тому за стільки часу дорожнє покриття пертворилося на дзеркало. Щодо іншого пояснення, то воно доволі банальне - неймовірна кількість туристів щодня полірує вулиці міста своїм взуттям.
Жовтень, 2011 рік
Автор Ірина Новосад
Автор Ірина Новосад


* * *
Скадарське озеро. Мабудь, це одне із найромантичніших місць у всій Чорногорії. Озеро дуже велике і розташоване серед гірських хребтів. Воно належить як Чорногорії, так і сусідній Албанії. До речі, саме узбережжя Албанії зображене на фото. По всьому озеру багато ось таких отсровів, на деяких живуть птахи, які лише можуть розмножуватися на цьому озері, тому туди туристів не возять.
Ми плавали на катері для прогулянок під живий музично-пісенний супровід місцевого музиканта. Балканські пісні, це щось вражаюче! Одним словом атмосфера і місце - просто супер.
А от щодо фото, то тут є ще своя історія. Якщо добре придивитися, то можна помітити чоловіка, який нам махає руками.
Коли наш капітам підплив до острова ближче, то цей "Робінзон Крузо" нам розповів, що він албанець і його друзі привезли сюди човном та залишили рибалити. Вони обіцяли приїхати через декілька годи, але так ніхто і не з"явився. А мобільний рибалки сів. От він і став заручником острова))
Ми його з острова не забрали - не мали права, але його товаришам команда катера зателефонувала. Сподіваюсь чоловік таки добрався додому)
Жовтень, 2011 рік
Автор фото  Ірина Новосад
Автор фото Ірина Новосад


* * *
Один із моментів візиту в Кам"янець-Подільський замок. Там і досі вішають людей і відтинають їм голови :-(
На фото - мій син...:-)
2009 рік
Автор Богдана Стельмах
Автор Богдана Стельмах


* * *
Пам"ятник вуличним музикантам у Празькому районі Варшави, відкритий у 2006 р.
Про нього знає мало хто, адже більшість відвідує старе місто у центрі Варшави. Інформацію про нього в інтернеті знайти нелегко, навіть на польських ресурсах її мало.
Проте у цього пам"ятника - історичне минуле: в далекі воєнні часи (період Варшавського повстання) вулицями Старої Праги ходила група музикантів, підтримуючи своєю грою тих , хто ще лишився. В їх репертуарі було більше 100 пісень, почути які можна і сьогодні, надіславши смс із номером пісні на вказаний номер телефону (мелодія починає звучати через кілька хвилин)
Варшава, 2008 рік
Автор Богдана Стельмах
Автор Богдана Стельмах


* * *
Ось такі мідії плавають разом із пластунами в Охницькому озері, що на Маневиччині
2010 рік
Автор Богдана Стельмах
Автор Богдана Стельмах


* * *
«Дэнь незалежности» Вперше в житті стала очевидцем святкування Дня Незалежності не тільки України, а й її «друга по не щастю» Білорусі. Ми тоді з «Гармидером» приїхали на театральний фестиваль «Куфар». Мали можливість й помилуватися тим, як білоруси святкують свою незалежність, як би це скептично не звучало. В честь свята місто було просто обліплене прапорами зі всіх можливих боків.
Мінськ, Білорусь, 8 липня 2012 року.
Автор  Марія Марченкова
Автор Марія Марченкова


* * *
Договір зі смертю польського походження. Mariia Domanska намагалася домовитися на вигідних умовах. Як бачите, коса опущена донизу – здєлка вдалася ;)
Містечко Кажеміж, Польща, 12 серпня 2010 року.
 Автор Вікторія Бузан
Автор Вікторія Бузан


* * *
Бричка «Ворохта». То є бричка «Ворохта», що має дві кінські сили, як видите! Та бричка возила нас від дому до гірки, на якій ми робили сальто на лижах. А добралися ми сюди на знаменитому «раховозі», то такий потяг «Івано-Франківськ-Рахів». Гори – це особлива місцина нашої країни. Я їх дуже люблю. с. Ворохта, Івано-Франківська область, 29 січня 2012 року.
 Автор  Марія Доманська
Автор Марія Доманська


* * *
2011 рік. Єгипет, Луксор. Узбережжя Нілу. На задньому плані - місцеві купають у річці коней, рятуючи їх не лише від бруду, а й від нестерпної спеки. На передньому плані - молодий єгиптянин задивився на світловолосих дівчат, яких тут ой як люблять...
Автор  Ірина Качан
Автор Ірина Качан


* * *
Оцей верблюд виявився набагато культурнішим за багатьох туристів ("наших") - яких я бачила у вересні 2008-ого у Єгипті. Поясню чому: плюється він лише іноді, нецензурщини від нього не почуєш, горілку не п'є, не палить:)))))
Автор  Наталя Тандрик
Автор Наталя Тандрик


* * *
Одне із найчарівніших місць, які нам дарує природа. У моєму рейтингу точно у п'ятірці. Над довгастим штучним озером нависає величезний "язик троля". Дорога до нього - довгі кілометри пішої мандрівки кам'янистими та слизькими гірськими стежками, над високогірними озерами, де у вересні, крім дощів, можна застати трохи снігу та льоду. До речі, Норвегія ідеальна країна для пішого мандрівника, навіть зі скромним бюджетом - тут можна поставити намет практично де завгодно, у будь-якому лісі запалити вогнище і сміливо пити воду з кожного джерельця, яких тут дуже багато. А після сходження з Троллтунги можна навіть відвідати перед сном теплий душ, який завжди чекає на стомлених та змерзлих шукачів пригод.
Дата та місце зйомки: вересень 2011, Язик троля (Тролтунга), Норвегія.
Автор  Олена Семенюк
Автор Олена Семенюк


* * *
Філософія справжніх подорожей на одному трафареті. Кожен кілометр та кожне знайомство у мандрах переконує, що десь глибоко в серці усі люди дуже близькі...
Дата та місце зйомки: серпень 2011, Грац, Австрія
 Автор Олена Семенюк
Автор Олена Семенюк


* * *
Один з Ангелів, яких я зустріла протягом подорожей :) Такі люди не забуваються і допомагають ставати добрішими.
Подорожі автостопом дають безліч нагод для приємних зустрічей. Ламбріо живе у Греції неподалік чарівної місцини зі скелями та скельними монастирями Каламбака. Саме там він і зустрів мене - автостопщицю-туристку, в якої закінчились плани на пункт призначення. Саме він показав мені місцину, покатав на байку, показав Трієсту, нагодував смачнючим інжиром з власного саду, справжніми оливками, а на наступний ранок ще й відвіз до підніжжя Олімпу, заборонивши автостоп у Греції (безрезультатно) та накуплявши різної смакоти. Такі зустрічі - основа оптимізму!
Дата та місце зйомки: вересень 2011, Літохоро, Греція
 Автор  Олена Семенюк
Автор Олена Семенюк


* * *
Краса Гімалаїв
Автор  Любава Дроган
Автор Любава Дроган


* * *
В порту м. Созополь (Болгарія)
Автор Любава Дроган
Автор Любава Дроган


***
Краса Гімалаїв
Автор Любава Дроган
Автор Любава Дроган


* * *
Туреччина поблизу Трої. жовтень 2010 року
Етнографічна велоекспедиція "Двоколісні хроніки: Мармурове кільце". Двоє учасників гурту Фолькнери (Володимир Муляр та Ярина Квітка) в серпні 2010 року відправились з Чернівців (Україна) до Туреччина через Румунію та Болгарію збирати народні пісні та презентувати на вулицях українську пісенну культуру. Їхали виключно на велосипедах. Подолали 3300 км за 75 днів.
Автор  Володимир Муляр
Автор Володимир Муляр


* * *
На Острові Свободи.
Куба (місто Тринідат) 2008 рік
Автор Володимир Пащенко
Автор Володимир Пащенко


* * *
Кубинська малеча: оптимізм і щастя, незважаючи ні на що...
Куба (місто Тринідат) 2008 рік
 Автор  Володимир Пащенко
Автор Володимир Пащенко


* * *
І на Кубі є автомобілі
Куба (місто Тринідат) 2008 рік
Автор Володимир Пащенко
Автор Володимир Пащенко


* * *
Чому містом закоханих називають лише Париж? Це може бути і Прага, і Київ, і Луцьк, і Ківерці...аби закохані були)
Назва: "Підглянуте щастя",
Чехія, Прага, 2009 р.
Автор Подгурець Анна
Автор Подгурець Анна


* * *
вишкільний табір на горі Маківка
1.05.2011
Автор Тарас Висоцький
Автор Тарас Висоцький


* * *
Справжня мандрівка неможлива без задушевних розмов біля палаючого вогнища. Особливо якщо співрозмовників двоє...
Назва: "Удвох",
Фото зроблене десь на березі Дністра
Автор Подгурець Анна
Автор Подгурець Анна

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Конкурс «Мої мандри» у мережі Facebook завершився: останні учасники
20 грудень, 2012, 14:45