У парламенті визначили основні норми кібербезпеки

У парламенті визначили основні норми кібербезпеки
Верховна Рада України врегулювала і визначила основні засади кібербезпеки.

За прийняття відповідного законопроекту 2126а в цілому проголосувало 258 депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє Укрінформ.

Парламент визначив, що об’єктами кіберзахисту є комунікаційні системи, в яких обробляються національні інформаційні ресурси та/або які використовуються в інтересах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів та військових формувань.

Також до цього переліку віднесено об’єкти критичної інформаційної інфраструктури; комунікаційні системи, які використовуються для задоволення суспільних потреб та/або реалізації правовідносин у сферах електронного урядування, електронних державних послуг, електронної комерції, електронного документообігу.

Документом передбачається функціонування урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA. Її завданнями визначається, зокрема, аналіз даних про кіберінциденти, ведення державного реєстру кіберінцидентів; надання власникам об’єктів кіберзахисту практичної допомоги з питань запобігання, виявлення та усунення наслідків кіберінцидентів щодо цих об’єктів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У парламенті визначили основні норми кібербезпеки
06 жовтень, 2017, 04:09