ТОП-7 порад від лучанки при згубі паспорта за кордоном

ТОП-7 порад від лучанки при згубі паспорта за кордоном
Що робити, якщо загубився закордонний паспорт в іноземній державі мабуть знає не кожен. Куди іти і як діяти в такій ситуації. Деякі такі поради дає одна з користувачок у соцмережах.

Про це пише Христина Лесюк на своїй сторінці у Facebook.

Дівчина у своєму дописі розповідає історію про те, як загубився паспорт у Китаї.

"Отже, ви загубили (просто уявимо) закордонний паспорт в іншій країні.

1.Якщо пошуки виявились марними, але ви не виселились з готелю-вам пощастило. Це місце, де вас вже ідентифікували за паспортом, старайтесь не покидати його. Попросіть викликати поліцію в готель і засвідчити вашу особу.

2.Навіть якщо ви не в готелі, в поліцію йти доведеться. Там ви заявляєте про згубу/крадіжку паспорта і отримуєте довідку про втрачений паспорт (для посольства). Якщо з якихось причин згубу паспорта не хочуть реєструвати-кажіть, що вкрали, нехай складають протокол. В Китаї довідку (протокол) мають видати в той же день.

3.З моменту отримання документа про згубу, ваш паспорт автоматично стає недійсним. Вам необхідно з'явитися в українське посольство для ідентифікації особи і отримання документа на виїзд.

4.Для ідентифікації потрібно 2 українці-свідки, що перебувають з вами в країні (бажано!). Поки триватиме збір інформації про вас, ви сплачуєте консульський збір (від 20 до 100 у.о.).
Краще сплатити самому, бо що там держава гарантує в такому випадку, на ділі займає багато часу.
Для отримання свідоцтва на виїзд вам потрібно буде 2 фото на документи, копії або оригінали документів, що засвідчують особу (внутрішній паспорт, права, копія закордонного), квитанція про сплату консульського збору, анкета-заява та довідка(протокол) з поліції.

5.Далі вам видають документ, з яким ви можете виїхати назад в Україну. Теоретично, в той самий день. Для виїзду дається до 15-30 днів, якщо у вас є справи в країні. Суто індивідуально.

6.В Китаї, якщо ваш паспорт знайшли, його ніби можна забрати в обмін на попередньо виданий поліцією документ. І новий паспорт робити не потрібно. Бо ми читали, що якщо заявив про згубу-готуйся робити новий паспорт в будь-якому разі.

7.Також в Китаї можна виготовити паспорт дистанційно, але збір і пересилка даних, самого паспорта, черги затягують цей процес до 4 місяців. І набагато складніше відновити потім візу.
Тому основний висновок-краще не губити.

Отже, одна людина з нашої компанії загубила паспорт. Ми верталися вздовж пройденого маршруту: питали в двірників чи не знаходили, поліцейських на кожному перехресті. Залишали контактний номер. На всіх станціях метро, де були, зверталися в сервісні центри-там скрізь багато камер і якщо хтось щось губить, воно буде в них. Також на станції метро можна заповнити спеціальну форму в програмі, де вказані всі станції і лінії, на яких шукати. Якщо ваш паспорт знайдуть-вам прийде смс.

Ми повернулися в готель і через 15 хв нам сказали, що паспорт знайшли і віддали поліції. Ми поїхали в відділок і забрали, тому, можна сказати, нам дуже пощастило", - йдеться в дописі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ТОП-7 порад від лучанки при згубі паспорта за кордоном
06 жовтень, 2017, 11:22