Об’єднані музою: у Луцьку розпочався поетичний фестиваль

Об’єднані музою: у Луцьку розпочався поетичний фестиваль
У Луцьку відбулося урочисте відкриття міжнародного поетичного фестивалю Meridian Lutsk.

Розпочався фестиваль 6 жовтня у Художньому музеї, який нині став домом всіх муз. На відкриття завітали понад 70 поціновувачів поезії.

Найперше організаторка дійства Ельвіра Яцута зауважила, що вдячна всім, хто долучився до його творення дійства, та особливо -
ідейному натхненнику, президенту президент літературної корпорації «Meridian Czernowitz» Святославу Померанцеву, який запропонував Луцьку долучитися до його літературного світу.



Вона дякувала представникам міської вдали, об’єднанню «Стендаль», меценатам фестивалю та учасникам, які з’їхалися із семи країн.

Померанцев зауважив, що вчора дивися телевізор і там розповідали, що на Волинь прийде буревій.

«То не буревій, то поети приїхали з Польщі, Білорусі, Естонії, Литви, а завтра вже буде тепло, бо поети з Ізраїлю будуть читати свої вірші. Дуже приємно, що у Луцьку нас об’єднала не Революція на Майдані чи війна – нас об’єднала поезія», - зауважив він. Опісля поети з дружніх країн поїдуть додому і ще десятиліттями ділитимуться своїми враженнями про Україну та Луцьк.



Опісля вітали фестиваль радник міського голови Ігор Поліщук та меценат Роман Бондарук. Яцута нагадала, що фестиваль підтримують і партнери за кордоном – саме завдяки їх підтримці вдалося приїхали на фестиваль поетам із інших країн, яких лучани зможуть почути мовою оригіналу. Відтак, консул Республіки Польща у Луцьку Криштоф Савіцький зачитав поезію польською мовою, переклад для якої люб’язно прочитала Яцута.



Зрештою, гостей запросили активно долучатися до поетичних заходів, яких у рамках фестивалю відбудеться чимало. Відтак, перші читання мають розпочатися саме у локації відкриття - о 13:00 годині тут представлять свої вірші литовські поети.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Об’єднані музою: у Луцьку розпочався поетичний фестиваль
06 жовтень, 2017, 13:28