Здавати аналізи в обласній інфекційній лікарні буде вдвічі швидше, - медики

Здавати аналізи в обласній інфекційній лікарні буде вдвічі швидше, - медики
У Волинській обласній інфекційній лікарні з’явився новий біохімічний аналізатор та кисневий концентратор вартістю 87 тисяч гривень.

Сучасне медичне обладнання 19 грудня закладу передав заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, повідомила прес-служба ОДА.

До цього впродовж 15 років тут користувалися американським приладом. З його допомогою кожен біохімічний чи імунологічний показник визначали через 2 години. Сучасний аналізатор дозволяє зробити це в рази швидше, а саме — всього за 2 хвилини, йдеться на сайті ВОДТРК.

За словами головного лікаря обласної інфекційної лікарні Петра Гайдучика, аналізатор біохімічний - незамінний апарат при лікуванні хворих, а особливо діток. Для того, щоб зробити аналіз дитині достатньо 0,5 мл крові, а не так як раніше 5 мл. Аналіз робиться оперативно, що так необхідно у тих випадках, коли пацієнти поступають в тяжкому стані.

Окрім біохімічних і імунологічних показників, аналізатор визначає наявність в крові, сечі або плазмі наркотичних речовин. Обладнання є універсальним інструментом для лабораторій, де щодоби опрацьовують 80 зразків. Апарат може працювати цілодобово і гарантує надзвичайну точність результату.

Довідка

Аналізатор біохімічний HUMALYSER 3000 дозволить визначати показники клінічної хімії. Це обладнання є універсальним інструментом для лабораторій з добовим потоком до 80 зразків. Воно може працювати цілодобово. Має розширену програму контролю якості та зручне для користувача програмне забезпечення. Апарат дозволяє отримати надзвичайну точність результату.

Концентратор кисневий «БІОМЕД» HF H-10A є незамінним і ефективним засобом для киснетерапії. Він економічний та ергономічний, технічно надійний і пожежобезпечний, не потребує спеціального приміщення для зберігання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Угу, особливо коли ти їм даєш направлення з лікарні з написаним,що треба і як треба зробити який аналіз,А вони роблять не той, потім не вибачаються і ще гірше роблять той який треба,що потім руки синіють 2 тижні від "спеціалістів"..., там персонал міняти треба, бо ті баби, то н ежінки норм. навіть акуратно не можуть аналіз взяти в люедй!
Відповісти
Останні новини
Здавати аналізи в обласній інфекційній лікарні буде вдвічі швидше, - медики
20 грудень, 2012, 08:45