Європа, інновації, сім'я: які слова потрапили в «Абетку» Петра Савчука

Європа, інновації, сім'я: які слова потрапили в «Абетку» Петра Савчука
На ВолиньPost триває рубрика «Абетка», в якій ви зможете прочитати цікаві, відомі та не дуже факти про знаних волинян. Для наповнення нашої абетки ми не проводили спеціального опитування, а відшукали інформацію, про яку гості «Абетки» розповіли у своїх виступах чи інтерв'ю.

Василина Боруцька зібрала асоціації до літер алфавіту, які виникли у журналістів при згадці про ректора Луцького національного технічного університету Петра Савчука.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ АБЕТОК

Публікуємо уривок з статті:

Є – Європа

Ректор ЛНТУ неодноразово зазначав, що треба прагнути до європейських показників якості освіти. Водночас у ректора є практика викладання у європейських вишах – у 2016 році у декларації він вказував, що 38 724 грн отримав згідно з цивільно-правовим договором з Католицьким університетом Левану, що в Бельгії.

І – інновації

Друга освіта ректора – за спеціальністю «управління інноваційною діяльністю». Окрім того посадовець є головою правління громадської організації «Волинська асоціація вчених та інноваторів».

А ще протягом 2,5 років Савчук очолював Волинський інноваційний центр передачі новітніх технологій при Волинському обласному фонді підтримки підприємництва на умовах сумісництва.

Н – наука

Петро Савчук є автором 192-х наукових публікацій (з них – 5 статей, що відносяться до міжнародної науково-метричної бази Scopus) та 36-ти патентів на винаходи й корисні моделі України.

О – оцінка

У 2016 році журналісти поставили Савчуку дещо провокативне запитання - попросили його поставити собі оцінку як ректору та депутату Волиньради. Та очільник вшу не став рохвалювати себе на всі сто.

«За десятибальною? За ректорство сімку можна поставити за перший рік, за депутатство – трішки нижче, на один-два бали», - зауважував посадовець.

С – сім’я

Ректор університету – зразковий сім’янин. Він з дружиною Людмилою виростив дочку Вікторію.

«Пишаюся хорошою сім’єю, донечкою. Кажуть, що чоловік повинен виховати сина, побудувати дім й посадити дерево. Сина немає, але є прекрасна донечка, будинок добудовую та й дерев посадив вже достатньо»,- розповідав журналістам ректор.

До слова, цікава історія знайомства очільника вишу із дружиною - вони зустрілися у тролейбусі.

«Вчився тоді на четвертому курсі. Це було 23 лютого, ми посвяткували трохи з колегами і я поїхав зателефонувати до мами. Не додзвонився, а на зворотній дорозі в тролейбусі побачив гарну дівчину. Набрався сміливості заговорити до неї. Виявилося, що жила у сусідньому гуртожитку. Тож я зробив все можливе, щоб її очарувати. Поталанило і все вдалося»,- пригадував Савчук.

Х - хобі

Ректор має досить цікаве хобі – відвідувати нічні клуби різних країн.

«Я маю таке собі закордонне хобі: у тій країні, де я буваю перший раз, йду у нічний клуб, щоб подивитися, як відпочиває місцева молодь. Жодного разу не зраджував цій своїй традиції. Наприклад, в ізраїльському Тель-Авіві молодь гіперактивна порівняно з поляками, в Італії молоді люди відпочивають великими компаніями, в Німеччині – дуже себе персоналізують і кожного видно як особистість», - казав Петро Савчук. До того ж, він обмовився, що любить танцювати, тому не проти «запалити» і з родиною, коли є нагода відпочити разом.

А ще ректор не проти скупатися у льодяній воді - разом із колегами на Водохреще він пірнає в ополонку.

ЧИТАТИ ВСЮ «АБЕТКУ» ПЕТРА САВЧУКА


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
причину піару сього пана.
Відповісти
Останні новини
Європа, інновації, сім'я: які слова потрапили в «Абетку» Петра Савчука
07 жовтень, 2017, 07:31