На виставці у Луцьку вчать робити саморобні подарунки

На виставці у Луцьку вчать робити саморобні подарунки
В арт-галереї «Луцьк» відбулося відкриття виставки «Новорічно-різдвяна атрибутика у виконанні волинських майстрів».

На ній представлені вироби ручної роботи трьох волинських майстрів, повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Зокрема, Юлія Богданова на огляд відвідувачів представила ляльки-мотанки, які виготовлені з натуральних матеріалів. "У давнину мотанки виконували функцію сакральних оберегів. Їх виготовляли для різних подій – коли народжувалася дитина, люди брали шлюб тощо. Мотанки не мають рук, ніг і тулуба. Виразною є лише голова. Обличчя «пусте» або з хрестом, вишитим різнокольоровими нитками так, що утворювався посередині квадрат", - розповідають майстри.

Також на виставці представлені роботи Катерини Новак. Це авторські скульптурні композиції різдвяних янголів «Novak JOY». Цим видом діяльності займається чотири роки, вироби виготовляє з керамічної маси.

Ще одним майстром, роботи якого представлені на виставці, є Денис Богданов. Він є майстром з виготовлення новорічно-різдвяних іграшок і розпису кераміки та виробів з дерева. Денис Богданов - постійний учасник різноманітних виставок і ярмарків.

У рамках виставки також відбуваються майстер-класи, під час яких майстри навчають всіх охочих створювати власними руками новорічно-різдвяні подарунки.

Виставка діятиме в період новорічно-різдвяних свят з 19 грудня до 19 січня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На виставці у Луцьку вчать робити саморобні подарунки
20 грудень, 2012, 10:55