В Швейцарії знайшли рюкзак віком 4 тисячі років

В Швейцарії знайшли рюкзак віком 4 тисячі років
На горному перевалі Лечберг в кантоні Берн археологи виявили спорядження, якому близько чотирьох тисяч років.

Серед знахідок: наконечники стріл, кремнієві вироби і сумка зі шкіри, що візуально нагадує рюкзак, пише The Local.

Перевал Лечберг привернув увагу вчених в 2011 році, коли сторож гірського притулку знайшов кілька стародавніх предметів, які з'явилися на поверхні після танення снігів. У 2012 році на цьому місці знайшли кілька середньовічних артефактів, але подальші дослідження були перервані снігопадами. Лише у вересні 2017 року вчені змогли продовжити роботи.

На перевалі знайшли дерев'яний ящик з борошном, частини лука, крем'яні наконечники стріл, бересту, мотузки і посудину, виготовлений з коров'ячого рогу. Крім того, були виявлені частинки шкіри, які, скоріше за все, були частиною рюкзака або сумки. За словами фахівців, вона могла використовуватися для транспортування наконечників і їжі.

Вчені підкреслюють, що, навіть якщо об'єкти не належать одній людині, відкриття такої кількості альпіністського спорядження бронзового століття є унікальним. Вони датуються приблизно 2,000-1,800 роками до н.е., і, таким чином, є найстарішими артефактами з усіх, коли-небудь знайдених в регіоні.

За словами археологів, знахідки підтверджують гіпотезу, що перевал ще в бронзовому столітті використовувався мисливцями, пастухами і торговцями.

Раніше НВ повідомляло, що на льодовику в Альпах знайшли рештки зниклої 75 років тому пари. Рештки знаходилися біля підйомника на території швейцарського гірськолижного курорту Ле Дьяблере.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Швейцарії знайшли рюкзак віком 4 тисячі років
09 жовтень, 2017, 09:32