На Волині вилучили 2,5 тисячі одиниць зброї

На Волині вилучили 2,5 тисячі одиниць зброї
У ході оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка» на території області поліцейські викрили 49 кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами, вилучили з незаконного обігу понад 2,5 тис. одиниць зброї та вибухових пристроїв.

Операцію «Зброя та вибухівка» проводили з 6 вересня по 6 жовтня, - інформує прес-служба волинської поліції.

«Під час відпрацювання з незаконного обігу поліцейські вилучили понад 2,5 тис. одиниць зброї та вибухових пристроїв. Зокрема, 3 гранатомети, 1 автомат, 7 карабінів, 11 пістолетів, 2 обрізи, а також 57 гранат, 1 вибуховий пристрій та 6 кг вибухівки.

Органами поліції області було викрито 49 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами, 36 громадянам повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 263 Кримінального кодексу України, щодо 7 правопорушників обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою», - підсумував Петро Шпига, начальник головного управління Національної поліції в області.

За словами керівника ГУНП в області, протягом відпрацювання співробітники поліції перевірили понад 11 з половиною тисяч об’єктів зберігання зброї та боєприпасів.
«За результатами перевірок виявлено 235 порушень порядку та умов зберігання зброї та боєприпасів з яких 232 у власників зброї за місцем їх проживання. За порушення правил власників зброї притягнуто до адміністративної відповідальності», - зазначив Петро Шпига.

Правоохоронці нагадують, що з 1 по 31 жовтня на території Волинської області проводиться місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових матеріалів та засобів самооборони. У випадку добровільної здачі зброї в органи та підрозділи поліції громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зброя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.