На Волині ще одна ОТГ готова піти на вибори

На Волині ще одна ОТГ готова піти на вибори
Ще одна громада на Волині, яка чекає на рішення ЦВК про призначення виборів, - це майбутня Затурцівська об’єднана територіальна громада у Локачинському районі.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування із посиланням на дані щотижневого моніторингу Мінрегіону щодо стану формування об’єднаних громад в Україні.

На розгляді Центральної виборчої комісії знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів у 71 об’єднаній територіальній громаді, до складу яких увійшли 317 місцевих рад. І такі звернення продовжують надходити до ЦВК. Ще близько 50 ОТГ знаходяться на завершальних стадіях процедур об’єднання.

Об’єднані громади, звернення щодо яких вже подані до ЦВК, теоретично, ще встигають провести перші вибори у грудні цього року.

Рішення про оголошення таких виборів ЦВК має прийняти не пізніше 13 жовтня, тобто за 70 днів до 24 грудня – останнього можливого в цьому році дня для проведення виборів.

Як відомо, загалом в Україні вже діють 413 об’єднаних громад, до складу яких увійшла 1971 колишня місцева рада. На 29 жовтня 2017 року перші вибори призначено ще у 201 об’єднаній громаді (об’єдналися 933 місцеві ради).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.