У Турійській громаді зареєстрували 160 кандидатів для участі у виборах

У Турійській громаді зареєстрували 160 кандидатів для участі у виборах
Турійська селищна виборча комісія об’єднаної територіальної громади зареєструвала 157 кандидатів у депутати до відповідної селищної ради та 3 кандидати на посаду Турійського селищного голови ОТГ.

Про це стало відомо Громадянській мережі ОПОРА у понеділок, 9 жовтня.

На посаду селищного голови Турійської селищкої ради об’єднаної територіальної громади зареєстровано 3 кандидати.
Зокрема, відповідно до Постанов Турійської селищкої виборчої комісії «Про реєстрацію кандидатів на посаду Турійського селищного голови об’єднаної територіальної громади» за посаду керівника об’єднаної громади позмагаються:

1) Бучко Жанна Олександрівна, самовисування;

2) Безсмертний Олексій Миколайович, суб’єкт висування – «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

3) Дубасов Борис Валеріович, суб’єкт висування – «Українське об’єднання патріотів «УКРОП».

Брати участь у перших виборах до Турійської селищної ради ОТГ, які відбудуться 29 жовтня 2017 р., виявили бажання 44 кандидати-самовисуванці та 113 кандидатів, висунутих політичними партіями: «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», Аграрна партія України, ВО «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Об’єднання «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Наш край», Народний Рух України та ВО «Свобода».

Громадянська мережа ОПОРА також проаналізувала кандидатів відповідно до одномандатних виборчих округів, у яких вони виявили бажання брати участь у виборах. Зокрема, найбільше кандидатів зареєстровано в одномандатних виборчих округах № 12 та № 14 – по 10 осіб, найменше кандидатів (по 3 особи) – у виборчих округах № 23 та № 26.

В інших округах виявили бажання балотуватись: по 4 кандидати – в ОВО № 18, № 20, № 22 та № 24; по 5 кандидатів – в ОВО № 2, № 4, № 10, № 13 та № 25; по 6 кандидатів – в ОВО № 6, № 8, № 16, № 19 та № 21; по 7 кандидатів – в ОВО № 1, № 3, № 9, № 11 та № 15; по 8 кандидатів – в ОВО № 7 та № 17; 9 кандидатів – в ОВО № 5.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 9 ст. 41 Закону України «Про місцеві вибори» територіальна виборча комісія не пізніш як на третій день з дня прийняття документів, зазначених у частині першій статті 38 цього Закону, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в реєстрації кандидата (кандидатів), включених до виборчого списку кандидатів у депутати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Турійській громаді зареєстрували 160 кандидатів для участі у виборах
09 жовтень, 2017, 20:22