На Волині студенти створювали кулінарні шедеври

На Волині студенти створювали кулінарні шедеври
У Коледжі технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся ІІІ Всеукраїнський етнофестиваль кулінарної майстерності.

У конкурсі взяли участь 5 команд: із Миколаєва, Тернополя, Чернівців і дві – з Луцька, - передає ВРД НСТУ.

Зранку у кухні-лабораторії коледжу технологій, бізнесу та права «кипить» робота. Учасники готують обов’язкові страви конкурсу: м’ясну та вареники за власними рецептурами.

Артем Антонів приїхав на фестиваль із Тернополя, а Валентин Бут – із Миколаєва. Хлопці змалку закохані у кулінарію і своє майбутнє бачать тільки у цій сфері. Дуже люблять готувати страви з м’яса і обоє впевнені у своїй перемозі.

«Я готую з колегою телятину, фаршировану гарбузом з карамелізованою грушкою під апельсиновим соусом. Вибрали тому, що зараз гарбуз в легкому доступі, а грушка з гарбузом і телятиною буде давати різні смаки. А в поєднанні вийде неповторний смак», – розповідає Артем Антонів.

«Ми з моїм напарником обожнюємо готувати м’ясо. Живемо поряд, приходимо один до одного. Салати що – нарубав, заправив, а м’ясо треба відчувати», – переконаний Валентин Бут.

Домашнім завданням було створити оригінальну композицію з елементами художнього вирізання або, як ще називають, карвінгу з овочів та фруктів. І цим учасники здивували навіть журі. Бо не у кожному барі чи ресторані є високопрофільні спеціалісти, – вважає організатор фестивалю Тетяна Новосад. Також вона розповіла, на чому акцентується увага у цьогорічному конкурсі.

«Студенти мають приготувати, згідно власної рецептури, але з використанням інноваційного напрямку. Вони повинні готувати не за класичною рецептурою, не те, що роблять всі заклади, а те, що використовують у сучасних закладах ресторанного бізнесу. Студенти дуже швидко ловлять ці всі інновації і перелаштовуються на новий лад», – повідомила Тетяна Новосад.

Такі конкурси потрібні для того, щоб показати себе і обмінятися досвідом, каже директор Коледжу технологій бізнесу і права Станіслав Щеблюк: «Фестиваль започаткували ще 8 років тому. Просто до цього ми проводили спеціалізовані: фестиваль млинчиків, вареників і до нас постійно приїздили команди з інших навчальних закладів такого ж профілю як ми: з України, Польщі, Білорусі».

Член журі Оксана Сінчук приємно вражена роботами студентів. Каже, що багато кухарів взагалі не знають таких технологій, а діти показали високий рівень підготовки.

«Такі страви, які представлені на виставці, – це страви професійних кухарів, а вони тільки починають свою творчу діяльність. Вони ще проходитимуть свою практику, здобудуть певні знання. Свої страви однозначно удосконалять. Це справжній майстер-клас кожного з них», – розповіла Оксана Сінчук.

Компетентне журі оцінило підготовку, майстерність, дотримання технологічних процесів, оформлення та відзначило найкращих.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Осінь у Луцьку. ФОТО
10 жовтень, 2017, 08:49
На Волині студенти створювали кулінарні шедеври
10 жовтень, 2017, 08:00