Назвали найактивніші партії на виборах у волинських ОТГ

Назвали найактивніші партії на виборах у волинських ОТГ
На Волині на виборах у 19 новостворених об’єднаних територіальних громадах зареєструвалися майже 2,1 тисячі кандидатів у депутати.

Про це повідомили у громадянській мережі «Опора».

Любомльська міська, Турійська, Іваничівська, Любешівська, Луківська, Цуманська, Колківська, Головненська селищні, Оваднівська, Боратинська, Копачівська, Городищенська, Зарічанська, Жидичинська, Рівненська, Велимченська, Дубечненська, Смідинська, Сереховичівська сільські виборчі комісії ОТГ зареєстрували 2084 кандидати у депутати до відповідних рад та 68 кандидатів на посади голів ОТГ.

Активну участь у процесі висування кандидатів для участі у перших виборах, які відбудуться на Волині 29 жовтня 2017 р., взяли політичні партії: «Об’єднання «Самопоміч», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», ВО «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка, Опозиційний блок, ВО «Свобода», «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», Аграрна партія України, «Громадянська позиція», «Розумна сила», «Громадський рух «Народний контроль», «Наш край», «Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі» та Народний Рух України.

Зокрема, «Самопоміч» висунула для участі у виборах до 18 громад 127 кандидатів у депутати, БПП - 179 кандидатів у 17 громадах, «Батьківщина» - у 19 громадах 298 кандидатів, Радикальна партія Олега Ляшка – 105 кандидатів в 11 громадах, Опозиційний блок – 3 кандидати в одній громаді, «Свобода» - 168 кандидатів у 17 громадах, «Укроп» - у 18 громадах 376 кандидатів, АПУ – 20 кандидатів у 19 громадах, «Громадянська позиція» - 41 кандидата у шести громадах, «Розумна сила» - 45 кандидатів у семи громадах, «Народний контроль» - 29 кандидатів у двох громадах, «Наш край» - 12 кандидатів у двох громадах, «Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі» - 17 кандидатів в одній ОТГ та Народний Рух України – 22 кандидати у двох громадах.

У 18 селищних та сільських громадах на Волині своїм правом участі у виборах депутатів відповідних селищних та сільських рад скористалися і самовисуванці. Зокрема, в Іваничівській об’єднаній територіальній громаді їх було зареєстровано 48, в Оваднівській сільській ОТГ – 8, у Колківській селищній громаді – 29, у Жидичинській сільській – 29, у Велимченській сільській – 22, у Смідинській сільській – 21, у Боратинській сільській – 43, у Городищенській сільській – 8, у Любешівській селищній – 42, у Зарічанській сільській – 18, у Головненській селищній – 23, у Рівненській сільській – 11, у Турійській селищній – 44, у Луківській селищній – 9, у Копачівській сільській – 34, у Дубечненській сільській – 26, у Сереховичівській сільській – 12 та у Цуманській селищній – 25.

На посади міської, селищних, сільських об’єднаних територіальних громад загалом у 19 громадах балотуються 68 кандидатів. Переважна більшість із них – 52 особи беруть участь у виборах шляхом самовисування. Ще 16 кандидатів на посади голів ОТГ були висунуті політичними партіями: «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 3, Радикальна партія Олега Ляшка – 3, ВО «Свобода» - 3, «Українське об’єднання патріотів «УКРОП» - 2, ВО «Батьківщина» - 2, Народний Рух України – 1, «Об’єднання «Самопоміч» - 1, Аграрна партія України – 1.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали найактивніші партії на виборах у волинських ОТГ
10 жовтень, 2017, 06:02