Бюджет «зі сюрпризом»: що готує для луцької казни 2018 рік

Бюджет «зі сюрпризом»: що готує для луцької казни 2018 рік
Відповідно до проекту Державного бюджету на 2018 рік, на міські бюджети «перекладуть» низку статей фінансування, зокрема пільги за послуги житлово-комунального господарства.

Про це під час оперативної наради 10 жовтня повідомила директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова.

Якщо депутати Верховної ради підтримають проект бюджету, то місто отримає для фінансування додаткові витрати. Йдеться, до прикладу, про оплату пільг на житлово-комунальні послуги, які раніше оплачували за рахунок субвенції з держбюджету.

На 2018 рік прогнозована необхідна сума – 70 мільйонів гривень. У 2,8 раза зростає реверсна дотація – тепер вона становитиме 46,6 мільйона гривень. Також з 2018 року, відповідно до проекту, мають фінансувати заклади охорони здоров’я з надання первинної та вторинної медичної допомоги.

Також для проведення фінансування у 2018 році необхідно затвердити цільові програми, які закінчуються у поточному році. Єлова зазначила, що у разі прийняття бюджету у пропонованому вигляді, надання фінансової підтримки комунальним підприємствам можливо здійснювати лише відповідно до ЗУ «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

Григорій Пустовіт зауважив, що такий бюджет аж ніяк не посприяє розвитку місцевого самоврядування. Мовляв, якщо його приймуть у пропонованому вигляді, у міста лишиться дуже мало ресурсів для розвитку. Тож він озвучив, що звернеться до волинських депутатів із проханням не підтримувати проекту, та висловив сподівання , що до бюджету таки внесуть низку змін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Бюджет «зі сюрпризом»: що готує для луцької казни 2018 рік
10 жовтень, 2017, 09:31