Перше, друге та компот: як у Луцьку харчуються особливі діти

Перше, друге та компот: як у Луцьку харчуються особливі діти
У Луцькому навчально-реабілітаційному центрі харчування дітей відбувається за рахунок місцевого бюджету. Діти мають сніданок та обід. Також ще є полуденок, але за нього батьки доплачують, адже це - їхня ініціатива.

Про це розповіла директор навчального закладу Леся Волинець.

За її словами, в школі навчається 274 дитини, з них - 47 дітей перебуває на індивідуальній формі навчання. Приблизно 220-230 дітей їдять в школі кожного дня. Приміщення має 100 посадкових місць, тому діти харчуються у дві черги.

«Комбінат шкільного харчування своїми коштами додає до сніданку ще фрукти. Це позабюджетні кошти. В 10.20 буде дзвінок. Буде харчуватись перша зміна від першого до п’ятого класу включно.

Меню однакове для всіх дітей. Є сніданок, обід та полуденок. В нас школа з продовженим навчальним днем. Дітки з першої зміни снідають після другого уроку, а друга - після третього. Друга зміна - дітки від 6 до 11 класу. Перша - від 1 до 5. Після 5-го уроку - обід у початкових класів. На обід - це рідка страва, друге і компот. О 16.00 починаються полуденки. Але вони вже відбуваються за рахунок батьків. А сніданок та обід - безкоштовний», - розповідає Леся Волинець.






«Їжа у нашому закладі якісна. Булочки готуються з 7-ми ранку, вони завжди свіжі. Комбінат шкільного харчування своїми коштами додає до сніданку фрукти. Це позабюджетні кошти. Сніданок залежить від перерви. Одна є в 9.20. В сніданок входить гарнір, тобто різні каши. Котлетка рибна чи сосиска. Є салат від 30 до 50 грам. Хлібчик та чай. Це на 13 гривень. На 17 гривень державних коштів збільшена кількість гарніру, салату. Збільшена м’ясна страва, та додається булочка, чай чи кампот», - додає вона.

Директор Луцького шкільного студентського харчування Світлана Шмід зазначила, що у навчально-реабілітаційному центрі дітей харчують за рахунок бюджетних коштів. Інші школи, окрім дітей окремих пільгових категорій - платять.

«Комбінат шкільного студентського харчування забезпечує нас послугами гарячого харчування. Харчуємо дітей у 23-ох школах. Кожного року Управління освіти робить оголошення на послуги гарячого харчування. Ми є учасниками цих послуг, розробляємо меню і по ньому харчуємо діток. Є дітки з малозабезпечених сімей, сироти, дітки, батьки яких перебувають в зоні АТО. Таких діток ми харчуємо за державні кошти. Тобто 17 гривень в день. Всі решта харчуються за батьківський кошт. Гаряче харчування в нас від 13 до 17 гривень. Це сніданок» , - розповіла жінка.



Заступник міського голови з питань голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради, керуючий справами виконкому Юрій Вербич зазначив, що необхідно ознайомлюватись із технологією харчування дітей у школах. А так, як навчально-реабілітаційний центр має особливий статус, то його потрібно контролювати в першу чергу.















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вау!!! Скатертини на столах, банани, білі тарілки... Таке враження, що моя дитина стільки років їсть не в цій школі і не в цій їдальні. Показуха!
Відповісти