Влада Каталонії пригальмувала проголошення незалежності

Влада Каталонії пригальмувала проголошення незалежності
У парламенті Каталонії виступив глава виконавчої влади (Женералітету) Каталонії Карлес Пучдемон з промовою щодо незалежності регіону.

Про це повідомляє 5 канал.

Виступ Пучдемона було призначено на 18:00 за місцевим часом, проте його перенесли на годину пізніше. Сторони, залучені у кризу навколо питання про незалежність Каталонії, повинні прагнути до зниження рівня напруженості, заявив глава виконавчої влади (Женералітету) Каталонії Карлес Пучдемон.

«Ми не повинні провокувати насильство. Навпаки, слід знижувати напруженість», – сказав він, виступаючи в парламенті Каталонії.

«Ми пропонуємо призупинити проголошення незалежності, щоб працювати над втіленням в життя результатів референдуму. Сьогодні ми робимо відповідальний крок в сторону діалогу (з Мадридом – ред)», – сказав Пучдемон.

Він пояснив, що подібний крок парламенту полегшив би подальший діалог Каталонії з іспанським урядом і ЄС.

«Нам потрібно почати діалог. Інакше ми не зможемо добитися нашої мети. Нам потрібно заспокоїти обстановку і крок за кроком рухатися до нашої мети», – сказав він.

При цьому глава виконавчої влади Каталонії зазначив, що не сумнівається в тому, що його народ хоче бути незалежним від Іспанії.

«Референдум показав, що каталонці хочуть бути незалежними», – підкреслив Пучдемон.

За його словами, «люди на референдумі сказали незалежності «так», і саме це для мене – відправна точка».

Пучдемон назвав референдум про незалежність Каталонії, який відбувся 1 жовтня, «політичним успіхом», підкресливши, що голосування відбулося, попри спроби Мадрида заважати цьому процесу.

У свою чергу в Мадриді заявили, що іспанська поліція готова негайно заарештувати главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, якщо він оголосить про незалежність регіону в парламенті.

Каталонська поліція, озброєна автоматичними гвинтівками, посилила свою присутність у районі парламенту. Близько 20 броньованих поліцейських фургонів заблокували входи в парк біля будівлі парламенту.

Глава Європейської Ради Дональд Туск закликав лідера Каталонії Карлеса Пучдемона не проголошувати незалежність від Іспанії

Виступаючи на форумі регіональної єдності ЄС в Брюсселі, Туск заявив, звертаючись особисто до каталонського лідера, про необхідність дотримуватися конституції країни і не приймати рішень, які зроблять неможливим діалог з Мадридом.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Каталонія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Влада Каталонії пригальмувала проголошення незалежності
11 жовтень, 2017, 06:14