«Панство, сябри та русскіє братья», - фестиваль національних меншин у Луцьку

«Панство, сябри та русскіє братья», - фестиваль національних меншин у Луцьку
У Луцьку організували дитячий фестиваль-конкурс пісні і танцю національних меншин «Україна - наш дім».

Захід відбувся у середу, 11 жовтня. В конкурсі брали участь учні та вихованці позашкільних професійно-технічних навчальних закладів. Кожен із них представляв свій народ та свою націю. Учасники фестивалю співали, танцювали і демонстрували своє національне вбрання.

Мета проведення фестивального конкурсу - сприяння патріотичного виховання молодого покоління, прищеплення любові та поваги до українського слова, культурних та духовних набутків українського народу та інших націй. А також - виявлення творчих обдарувань.
Ведучі заходу зазначили, що на теренах Волині мешкає 32 500 предстваників національних меншин.

Заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Світлана Мишковець зазначила, що мистецтво допомагає людям пізнавати один одного.

«Я вас вітаю зі святом. Це свято музики, танцю та пісні. І я впевнена, що через мистецтво ми пізнаємо один одного, ми взнаємо як жили різні народи в різні часи. Ми дізнаємось і побут тих народів, які зараз проживають на теренах України. Дуже гарна назва «Україна - мій дім». Адже, Україна - твій дім, Україна - наш дім», - мовила вона.

Народний артист України, професор кафедри історії теорії мистецтва СНУ Василь Чепелюк подякував організаторам за фестиваль:

«Здравствуйте, дорогие сябры! День добрий, шановне панство! Здравствуйте, дорогие русские братья! Ну, і звичайно, доброго дня, шановні друзі. Я, як представник волинської землі, впевнений, що колиска всіх нас - наша рідна синьоока Волинь. Я дуже люблю свій край і дуже дякую організаторам за це прекрасне дійство «Україна - наш дім».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Совдепія
Відповісти
Останні новини
«Панство, сябри та русскіє братья», - фестиваль національних меншин у Луцьку
11 жовтень, 2017, 15:48