До Луцького зоопарку привезли нових мешканців

До Луцького зоопарку привезли нових мешканців
У Луцькому зоопарку з’явилось двоє нових мешканців: пара свійських яків.

Їх привезли зі звіринця-партнера “Лімпопо”, що на Львівщині, - пише ВРД НТСУ.

"Яки ці домашні. Мають гарні імена, хлопчика звати Яцик, дівчинку – Зірка, на Львівський мотив

У країні поширення – а це Південна і Східна Азія – цих тварин використовують так само, як у нас, на Волині, худобу: і для м’яса, і для шерсті, і для молока, і як транспорт. В природі лишилися ще дикі підвиди цього яка, але вони різняться і за розмірами і способом життя", – розповіла директор Луцького зоопарку Людмила Денисенко.

Оселили нових мешканців із роду биків поряд із іншими копитними — валлійськими козами. Сусіди помиряться, переконані у звіринці. Кажуть, парочка вже обживається і спокійно приймає їжу від людей. Це означає, що дорогу і новосілля пережили добре.

"Це тварини взагалі мирні. До себе підпускають, з ними немає проблем, годуємо як і всіх решту травоїдів – трава, сіно. Поки вони в нас не освоїлись – іде сухий корм, поки вони переведуться на наш раціон, бо в кожному господарстві раціон свій. Поки це трава і сіно, потім будемо вводити корм звичайний", - впевнений годувальник тварин Олександр Кравчук.

"Ми вже давно хотіли цей вид. Основним плюсом для них є нормальне перенесення наших погодних умов і зими. Для них не треба будувати теплі приміщення. Коли ми почали шукати саме цей вид тварин, звичайно була умова, що ми беремо одразу пару

Яцику — 6. Зірка на рік молодша. Тривалість життя тварин – до 20 років. Цікаво спостерігати за ними взимку. Чорні велетні не бояться снігу та холоду, їх захищає густа спідниця із шерсті. Поряд із яками ще є місце. Туди планують оселити хижаків. Швидше за все, це будуть рисі", – каже Людмила Денисенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До Луцького зоопарку привезли нових мешканців
11 жовтень, 2017, 16:21