Луцькі ОСББ просять мерію не вмикати тепло

Луцькі ОСББ просять мерію не вмикати тепло
Опалювальний сезон не повинен розпочинатися завчасно, як це було в минулі роки, адже це спричинить фінансові витрати для лучан. Таку позицію озвучили голови ОСББ на зборах та передали відповідне звернення у ДКП «Луцьктепло» й Луцьку міську раду.

Про це йшлося під час ефіру на телеканалі «Нова Волинь» у програмі «Відкрите місто» 11 жовтня, - передає інформагентство Волинські Новини.

Голови ОСББ попросили заступника директора ДКП «Луцьктепло» з комерційних питань Віктора Мельника не розпочинати опалювальний сезон в Луцьку, адже синоптики прогнозують значне потепління

«Я був на засіданні голів ОСББ й вони передали звернення, щоб поки не розпочинати опалювальний сезон, адже потрібно враховувати й метеопрогнози, зокрема те, що до нас йде потепління й на вулиці очікується до 20 градусів тепла. Зауважу, що в 2015-2016 роках була подібна ситуація, коли опалювальний сезон розпочинали 30 вересня, але через погодні умови невдовзі його призупиняли рішенням виконкому», - розповідає Віктор Мельник.

Та додає, що запуск опалювального сезону - це складний технологічний процес, який займає кілька днів, так само, як і його припинення.

На це ведуча студії зауважила, що «в Рівному та Чернівцях все ж розпочали опалювальний сезон, а в Луцьку окремі лучани потерпають від холодів».

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад на це відповів, що міська влада готова й розпочне опалювальний сезон, якщо температурний режим, згідно норм, буде три дні 8 чи менше градусів за Цельсієм.

«Звісно, окремі лучани телефонували на гарячу лінію міської ради «15-80», аби опалювальний розпочати вже. Але теплоносії подаються відповідно до встановлених норм та температурного режиму, недотримання яких може спричинити аварії, пориви мережі та значні фінансові втрати. Ми не маємо можливості кожен будинок підключати чи відключати індивідуально. Більше того, є й звернення багатьох лучан, зокрема від ОСББ, які ведуть облік теплової енергії, щоб завчасно цього не робити. Окрім того, розпочавши подачу теплоносіїв завчасно, ми отримаємо додаткові фінансові витрати та значні платіжки, яких можна уникнути», - пояснив Григорій Недопад.

Після цього телевізійники продемонстрували коментар головного лікаря комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксани Лєщинської. Медик інформувала, що рівень захворюваності серед дітей на простудні інфекції на рівні минулого року й у межах норми, не досягає позначки карантину.

Також під час телеефіру Григорій Недопад повідомив, що тарифи за тепло у Луцьку поки не підніматимуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То треба довести ситуацію до карантину,щоб включили тепло? Зрештою, однакові витрати- чи на опалення чи на аптеку, але людей заставлять розкошелитись. Бридко вже від цього всього...
Відповісти
Зайдіть шановні в садочки та поміряйте зранку температуру в групах... вже не тільки дітки, а й вихователі кашляють...
Грубі порушення санітарних вимог до теплового режиму приміщень в ДНЗ !!!
Відповісти
Ви не офігіли за всіх розписуватися? Я з однорічною дитиною маю мерзнути в сирій квартирі? Та ми чекаємо того опалювального сезону як не знати що
Відповісти
Безсовісні!!!Шкода витрат їм а маленькі дітки мерзнуть, спатки лягають в трьох одежах тепла ждуть гидоття....а не люди!
Відповісти
Останні новини
Луцькі ОСББ просять мерію не вмикати тепло
12 жовтень, 2017, 00:49