Затримали диверсантів, які мали підірвати потяг

Затримали диверсантів, які мали підірвати потяг
СБУ затримала двох диверсантів, які мали підірвати потяг Маріуполь-Київ. Викрито й шпигунку російських спецслужб, яка була співробітником центрального апарату Нацгвардії.

Про це повідомляє 5 канал.

Затримані розповіли – теракт їм замовило так зване «МДБ «ДНР».

«Приїхали на зйомну квартиру, вийшли на відеозв'язок – у WhatsApp. Невідомий чоловік, як мені Дмитро Іванович пояснив – це був російський військовий. Він нам пояснив, як зібрати цю бомбу. Приїхали на залізничний вокзал. Ми заклали цю бомбу, яку я повинен був привести у дію. Мені за це пообіцяли від 3 до 5 тисяч доларів», – розповів затриманий Сергій.

Це був не єдиний запланований бойовиками теракт у Маріуполі. У списку також військова комендатура та кіоск. Правоохоронці вже встановили організатора. Ним виявився відомий бойовик Дмитро Забудський.

«Дмитро Забудський воював у складі так званої «ДНР». Він воював, зокрема і під Дебальцевим. Після цього він був підібраний як один з тих, хто воював – уже на той час у складі «Вагнера» – в «МДБ «ДНР». Саме він відповідав за цю операцію», – повідомив очільник СБУ Василь Грицак.

Друга новина від СБУ – затримання агентки російських спецслужб на прізвище Родіонова. Жінка була працівницею Центрального відділу Нацгвардії. Протягом року вона скопіювала та переправила російським спецслужбам близько 40 документів з обмеженим доступом.

«У серпні 2016 року я була у рідних у Красногорську, і був телефонний дзвінок на телефон сестри: «Ми знаємо, що ви – військовослужбовець. Чи могли б ви надавати нам допомогу, скажімо так, співробітничати?» Вирішила, що моя відповідь «так», – каже затримана працівниця НГУ.

«У неї було два псевдоніми – «45» та «Невский», якими вона підписувала свої агентурні повідомлення. Повідомлення вона підписувала спеціально чоловічими, так би мовити, псевдонімами для того, щоб приховувати те, що вона жінка. Маючи доступ до документів з обмеженим доступом, вона нанесла шкоду, значну шкоду обороноздатності України», – наголосив Грицак.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.