У лісі на Волині зловили браконьєрів з трупом косулі

 У лісі на Волині зловили браконьєрів з трупом косулі
На Волині єгері затримали двох браконьєрів, які вполювали на косулю.


Зловмисників впіймали мисливствознавець Ковельського району .Сергій Джала та єгер МПП «Вероніка» Володимир Дахнюк, пише Волинь-нова.

15 грудня біля села Купичів Турійського району лісова охорона натрапила на свіжі сліди двох людей. Єгер помітив біля розлогого горішника свіжу кров та витоптане місце. По краплистих рудих слідах, що тягнулися вздовж меліоративної канави, вийшов до села Літин Турійського району, де побачив чоловіка, котрий, зігнувшись, ніс на спині забиту козулю. Після чого у заляпаній кров’ю куртці зайшов до оселі.

Тут на подвір’ї Володимир Дахнюк і Сергій Джала вирішили дочекатися цього «мисливця». Ним виявився 22-річний ніде не працюючий мешканець села Купичів Олександр Кравчук, а його «напарником» і односельцем - 25-річний Олександр Стукалов.

Обидва браконьєри не лише зізнались у вчиненому, а й у тому, що поставили в лісі шість петель на дичину, в одну з яких і потрапила козуля.

Охоронці лісу склали адміністративні протоколи про порушення правил полювання. Правопорушники мають сплатити державі збитки, які становлять 8 тисяч гривень.

Лісівники кажуть, що лови на дротяну петлю вважаються одним із найогидніших видів браконьєрства, бо звірина, потрапляючи в таку пастку, гине не відразу, а б’ється в агонії, помираючи у зашморгу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У лісі на Волині зловили браконьєрів з трупом косулі
21 грудень, 2012, 09:50