Мамі загиблого Героя з Шацька пропонували землю в Турійському районі

Мамі загиблого Героя з Шацька пропонували землю в Турійському районі
Матері загиблого бійця Сергія Мокренка, яка мешкає у Шацьку, пропонували землю у Турійському районі.

Про це інформує прес-служба Волинської обласної ради.

Обласна рада підтримала депутатський запит Володимира Кучера до голови Волинської обласної державної адміністрації та до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області щодо виділення земельної ділянки матері загиблого військовослужбовця Сергія Мокренка.

До депутата звернулася мама загиблого Героя, жителька Шацька Буз Любов Миколаївна.

"Головне управління Держгеокадастру у Волинській області відмовило їй у виділенні земельної ділянки для ведення індивідуального садівництва посилаючись на те, що у «Переліку земельних ділянок для безоплатної передачі у власність» відсутні ділянки у межах Шацького району.

Прошу Вас віднайти можливість внести зміни в даний перелік і надати необхідну ділянку матері загиблого Героя", - йдеться у запиті Володимира Кучера.

На сесійне рішення обласної ради відреагувала Шацька РДА.

"Головним управлінням Держгеокадастру в області було розглянуто заяву гр. Буз Л.М. щодо виділення земельної ділянки у власність для індивідуального садівництва на території Шацької селищної ради Шацького району.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.06.2017 №413 «Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними», якою Уряд затвердив Стратегію удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними, Держгеокадастр та його територіальні органи під час передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у власність в межах норм безоплатної приватизації повинні формувати перелік земельних ділянок та визначати площу земельних ділянок, яка передається в межах норм безоплатної приватизації на території відповідної області за формулою.

На виконання вищезгаданої Постанови Головним управлінням Держгеокадастру в області сформовано перелік земельних ділянок, які мають надаватись безоплатно у власність громадянам протягом IV кварталу 2017 року.

На території Шацького району протягом II-III кварталів 2017 року не були продані права оренди на земельні ділянки, отже, включити в перелік на IV квартал для безоплатної передачі у власність земельну ділянку для індивідуального садівництва на території Шацької селищної ради Шацького району не можливо.

Разом з тим, повідомляємо, що гр. Буз Любові Миколаївні Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області, відповідно до вищезазначеного переліку, було запропоновано земельну ділянку для індивідуального садівництва на території Соминської сільської ради Турійського району поблизу оз. Сомин. Від даної пропозиції заявниця відмовилася.

В III кварталі 2017 року на території Шацького району було продано право оренди 5 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 37,632 га. Відповідно до Стратегії, в І кварталі 2018 року на території Шацького району можна, буде надати в приватну власність 9,408 га земель сільськогосподарського призначення державної власності.

Гр. Буз Л.М. звернулася до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області із заявою про наміри одержати безоплатно у приватну власність земельну ділянку для індивідуального садівництва орієнтовною площею 0,12 га на території Шацької селищної ради в ур. «Запалаточне», яка зареєстрована в електронній системі документообігу «ДокПроф» за №31- 542/0/119-17 від 02.08.2017р.
При формуванні переліку земельних ділянок, які, відповідно до Стратегії, можна буде передавати у приватну власність у І кварталі 2018 року на території Шацького району, земельна ділянка, на яку претендує гр. Буз Л.М., буде включена першочергово", - обіцяє голова Шацької РДА Василь Голядинець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мамі загиблого Героя з Шацька пропонували землю в Турійському районі
12 жовтень, 2017, 18:39