Розповіли, скільки волинян отримають підвищену пенсію

Розповіли, скільки волинян отримають підвищену пенсію
Внаслідок осучаснення обсягу пенсій волинські пенсіонери вже в жовтні отримають виплат на 83,6 млн більше, ніж в минулому місяці.

Про це повідомив 12 жовтня під час прес-конференції начальник головного управління Пенсійного фонду у Волинській області Петро Філіпчук.

Він повідомив, що набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». Тож уряд заклав законодавчу основу нової пенсійної системи. Це, на думку посадовця, реальні кроки до пенсійного страхування.

«Осучаснення та перерахунок пенсій здійснювали автоматично і не потребувало додаткових звернень громадян до пенсійного фонду», - зауважив Філіпчук. Він розповів, що на Волині на фінансування пенсій у жовтні спрямують 571,6 млн грн. Після перерахунку волиняни отримають додатково 83,6 млн грн. Підвищення пенсії стосується понад 292 тисяч осіб.

Середній обсяг пенсії збільшився на Волині до 2035 грн. Не перераховано виплати лише тим, хто отримував спецпенсії – прикордонники, судді тощо.

Відтак, до 100 грн додатково отримали 70 тис пенсіонерів - ті, хто достроково вийшли на пенсію чи мали неповний стаж; від 100-200 грн – 71 тис, 200-500 грн - 42 тис, понад 1 тис – 22,7 тис пенсіонерів.

«Можна констатувати, що підвищення на 500 грн і більше отримають пенсіонери, які мають стаж понад 30 років, які виконували шкідливі роботи та були зайняті на підземних і гірничих роботах», - повідомив очільник пенсійного фонду на Волині.

Також він додав, що оскільки закон вступив в силу вже в жовтні, то пенсіонери, які отримували виплату, отримують перерахунок по додатковій відомості. Тож з 11 по 25 жовтня пенсії виплачують за 2 відомостями. У листопаді, відповідно, пенсія буде нарахована в одній відомості.

До слова, серед лучан-пенсіонерів підвищення отримали близько 70%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.