Авто на єврономерах: що очікує на водіїв

Авто на єврономерах: що очікує на водіїв
Народні депутати підготували законопроект про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ефірі 5 каналу, - пише Економічна правда.

За її словами концепція законопроекту дещо відрізняється від тієї, яку обговорювали з активістами, які виступають за легалізацію авто з єврономерами.

"У чому відмінність? Я просила б нас зрозуміти. Тому що ми не можемо зараз проводити акцію для тих людей, які скористалися прогалинами в митному законодавстві, порушили законодавство існуюче, і використовували цю систему незаконного ввезення в режимі тимчасового ввезення або режимі транзиту", - сказала Южаніна.

На думку депутата, головна причина, за якої автовласники не хочуть розмитнювати автомобілі - це не розмір акцизного податку.

"Не в ньому (акцизний податок - ред) вся причина ... тому що ще є сплата ввізного мита - 8,5%, ПДВ - 20% від вартості автомобіля. Тому ми повинні підійти зважено і на якийсь період часу прийняти таку шкалу акцизного податку, щоб кожен громадянин, який захоче, зміг привезти старий автомобіль", - зазначила голова парламентського комітету.

Южаніна також заявила, що лібералізація повинна застосовуватися з коефіцієнтом залежно від віку автомобіля.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.