У Луцьку пропонують залучити до програми житла для атовців «співмешканок»

У Луцьку пропонують залучити до програми житла для атовців «співмешканок»
У Луцьку до програми купівлі житла учасникам АТО на умовах співфінансування пропонують включити осіб, яких суд визнав такими, що проживали із загиблим чи зниклим безвісти військовим.

Про це повідомили під час круглого столу з учасниками АТО 12 жовтня.

Заступник міського голови Олександр Рачков зауважив, що Програму пропонують доповнити в частині включення до переліку учасників програми осіб, які проживали однією сім’єю із згиблими, зниклими безвісти військовослужбовцями, якщо факт проживання однією сім’єю встановлено судом.

Очільник міської спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський зауважив, що його спілка виступає проти такого пункту до програми, пропонуючи натомість розширити програму для всіх атовців – наприклад, для контрактників, які підписали контракт до 2014 року. Адже відомі факти, коли до програми не включали добровольців чи бійців батальйону «Світязь».

Кобилинський зауважив, що є випадки, коли жінки зустрічалися із загиблими та тепер претендують на житло. «Якщо ми говоримо про цивільних дружин, то тут є ще осіб 20», – зауважив атовець.

Значна частина загиблих перебувала у стосунках, тому розширення програми може створити прецедент. Кобилинський повідомив, що суд за відсутності свідків за кількома фотографіями встановив факт проживання. Рачков же зауважив, що ніхто не має повноважень трактувати рішення суду чи визначати, чому він приймає такі рішення.

Натомість юрист Тетяна Климчук висловила сумнів у доцільності внесення таких змін. Адже законодавець чітко визначає категорію «члени сімей загиблих». До них належать діти, батьки, утриманці та чоловік чи дружина, тобто особи, які перебували у шлюбі. Фактично лише проживання разом не дає права називати себе членом родини загиблого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може, дайте тим "співмешканкам" сразу уж статус учасника бойови дій.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пропонують залучити до програми житла для атовців «співмешканок»
12 жовтень, 2017, 16:16