До посольства Чехії у Києва привели чорного цапа

До посольства Чехії у Києва привели чорного цапа
Українські активісти привели до посольства Чехії чорного цапа і прив’язали тварину до огорожі.

Такою стала їх реакція на скандальну заяву чеського президента Мілоша Земана (на фото) щодо Криму, - повідомляє ТСН.

«Це, по суті, ми даємо дружню пораду чеському народу позбавлятися цапів у своєму керівництві, які можуть їх пересварити з усією Європою і цивілізованими країнами», - пояснили задум організатори. Демонстранти почали розклеювати плакати з обличчям Земана, але дипломати з-за паркану скерували їх до сусідньої будівлі: «Ми Словаччина – ми не Чехія!»

Чорненький цап разом з активістами іде до чеського диппредставництва, він трохи переляканий, але організатори пікету запевняють, що для нього все минулося добре та обіцяють після перформенсу відправити тваринку у реабілітаційний центр. «Зі скотобійні забрали, фактично з-під ножа, врятували йому життя», - кажуть вони.

У посольстві Чехії до обурення українців поставилися із розумінням. «Ставлення нашого прем’єр-міністра і нашого сенату ви знаєте. Посольство є частиною уряду», - пояснив прес-секретар Давид Машек.

Як повідомлялося, президент Чехії Мілош Земан назвав анексію Криму Росією «завершеною справою» і запропонував компенсувати «віджаті» території фінансово або газом. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у відповідь на це закликав боротися з тими, хто запросив Земана виступати на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

«Залиште Земана, його не виправити. В театрі є режисери і є актори. Ті, хто запросили його до виступу, знали, що він скаже. З ними і треба боротися», - наголосив він.

Пропозиція президента Чехії Мілоша Земана «продати» анексований Росією Крим суперечить зовнішній політиці його країни і була проголошена без узгодження з урядом. Про це у Twitter написав прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: скандал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.