Пожежа в Каліфорнії вирує: загинуло 30 людей

Пожежа в Каліфорнії вирує: загинуло 30 людей
Кількість людей, які загинули під час пожеж на півночі Каліфорнії, зросла до 31.

Посадовці тим часом застерігають про погіршення погодних умов в тому районі, – пише BBC Україна.

Ще сотні людей лишаються зниклими безвісти. У цьому знаменитому своїм виноробством районі спалахнули щонайменше 22 пожежі. Зараз із вогнем ведуть боротьбу понад вісім тисяч пожежників.

Пожежі знищили понад 3,5 тис будівель на площі в майже 69 гектарів. 25 тисяч людей були змушені залишити свої помешкання.

За підтвердженими даними, в окрузі Сонома загинули 17 людей, ще восьмеро – в окрузі Мендосіно, четверо – в окрузі Юба і два – в окрузі Напа.

Ці лісові пожежі стали найбільш смертоносними в Каліфорнії з 1933 року, коли під час пожеж у парку Гріффіт в Лос-Анджелесі загинули 29 людей.

В останні дні сильний вітер, який розбурхував полум'я, дещо стих, але синоптики застерігають, що у п'ятницю ввечері він знову посилиться.

«Ми ще навіть не наблизилися до завершення цієї надзвичайної ситуації», – заявив журналістам керівник відомств із надзвичайних ситуацій штату Марк Гілардуччі.

У долині Напа, відомій на увесь світ своїми виноградниками, знищено щонайменше 13 винних заводів, повідомила торгова група виноробів.

Тим часом, в охопленому пожежами окрузі Мендосіно плантації коноплі можуть втратити мільйони доларів, оскільки багато з них не застраховані, повідомив Ніккі Ларето з місцевої промислової асоціації промисловості.

Фермери, що вирощують марихуану, не можуть застрахувати свій бізнес, оскільки вона заборонена федеральним законом.

У штаті вирощування канабісу з рекреаційною метою легалізували 2016 року, але його роздрібний продаж у Каліфорнії не запрацює до січня наступного року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа, НП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пожежа в Каліфорнії вирує: загинуло 30 людей
13 жовтень, 2017, 08:28