На Алеї слави відкрили пам'ятники трьом загиблим атовцям

На Алеї слави відкрили пам'ятники трьом загиблим атовцям
На Алеї слави, що у селі Гаразджа, відкрили та освятили пам’ятники трьом загиблим луцьким атовцям - Максиму Гринчишину, Олегу Твердохлібу та Володимиру Бабію.

Відкриття відбулось у п’ятницю, 13 жовтня, на кладовищі у селі Гаразджа. Гроші на пам’ятники загиблим бійцям виділили із бюджету Луцької міськради.

Віддати шану Героям прийшли їхні родичі та близькі, волонтери, громадські активісти, бойові побратими, представники влади, духовенство та небайдужі жителі міста. Загиблих вшанували хвилиною мовчання.

До присутніх звернувся секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

«28 Героїв сьогодні упокоїлись на Алеї слави. 28 молодих людей, які б мали жити, які мали б радіти життю. А вони це життя віддали за Україну та за її незалежність. До цього було 25 пам’ятників. Сьогодні з’явилось ще 3. Це загиблому під Авдіївкою Максиму Гринчишину, Володимиру Бабію та Олегу Твердохлібу. І сьогодні ми зібрались, щоб освятити ці пам’ятники», - зазначив він.


Військові капелани помолились за спокій душ загиблих. Потім вони освятили пам’ятники.

Після цього усі присутні виконали Гімн України та поклали квіти до могил атовців.

Нагадаємо, Максим Гринчишин Максим Гринчишин – боєць 72-ої окремої механізованої бригади. Народився чоловік 12 травня 1979 року. У 2014-му році пішов служити за мобілізацією. Пізніше підписав контракт. Загинув 19 лютого 2017 року у боях під Артемівськом, що на Донеччині.

Олег Твердохліб - волинський боєць батальйону «Айдар» голова Спілки воїнів АТО Волині Олег Твердохліб (позивний «Сармат») помер у віці 49 років 17 квітня після тривалої хвороби. Чоловік довгий час боровся із раком слинної залози.

Народився чоловік 3-го березня 1968-го року в місті Руставі, що в Грузії. З 1988 року проходив військову службу в Німеччині. У грудні 1998-го року був звільнений в запас у званні старшого прапорщика за вислугою строку служби. У 2014-му році Олега мобілізували до армії під час першої хвилі мобілізації.

Брав участь в бойових діях в Луганської області в складі 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар», старшина батальйону, командир взводу, заступник командира роти.За час перебування на війні отримав сім поранень. Мав контузії. Звільнений у запас за станом здоров’я (наслідки контузії, а також виявлення онкозахворювання). Проте чоловік не здавався, продовжував працювати вдома, очолив Спілку воїнів АТО та займатись спортом.

21-річний Володимир Бабій помер 17 липня від онкологічного захворювання. Протягом останнього часу хлопець жив та лікувався у Луцьку. Продавав власні картини, а виручені кошти віддавав на лікування онкохворим дітям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.