Повідомили, скільки школярів Луцька займаються фізкультурою у спецгрупах

Повідомили, скільки школярів Луцька займаються фізкультурою у спецгрупах
Лише 21% школярів Луцька у минулому році займалися фізкультурою у загальній медичній групі. 38,4% ходили до спеціальної групи і ще 40,3% до підготовчої медичної групи.

Про це свідчать дані, які надали у Луцькій міській раді у відповіді на запит ІА "Конкурент".

Дані про розподіл учнів у 2017 році поки що відсутні. Однак, загальна картина подібна протягом останніх років. Відрізняються лише дані з 2010 до 2011 років, оскільки з того часу почали більше ретельно обстежувати учнів після низки нещасних випадків на уроках фізкультури.

У 2009 році вийшов спільний наказ Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти, відповідно до якого затверджена інструкція розподілу учнів по групах.

Відповідно до неї, учні повинні пройти обстеження. Після цього на основі довідки про стан здоров'я, медпрацівник школи розподіляє учнів по групах. Без обстеження учнів до занять фізкультурою відповідно до інструкції, допускати не повинні.

Функціонально-резервні можливості серцево-судинної системи дітей (проба Руф'є) визначаються в амбулаторно-поліклінічних закладах медичним працівником.

За методикою в учня вимірюють пуль у спокійному стані. Потім він присідає близько 30 разів і дитині вимірюють пульс перші 15 секунд першої хвилини відновлення та за останні 15 секунд першої хвилини відновлення.

Індекс Руф'є розраховується за формулою: (4*(пульс у стані спокою + пульс за перші 15 с першої хвилини відновлення + пульс за останні 15 першої хвилини відновлення)-200)/10.

Якщо отримане число менше 3 – рівень високий, 4-6 – добрий, 7-9 – середній, 10-14 – задовільний, більше 15 – низький. Чим більше число, тим гірше.

До спецгрупи також зараховують учнів, які мають порушення опорно-рухового апарату і не можуть займатися за загальною програмою. Так само за призначенням лікаря учнів, які перенесли недугу, тимчасово зараховують до підготовчої групи. Усі учні повинні бути на уроках у формі та відвідувати заняття, втім не всі здають нормативи.

ХАРАКТЕРИСТИКА ГРУП ДЛЯ ЗАНЯТЬ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИТА ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ЗАНЯТЬ З УЧНЯМИ В НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ ВІДПОВІДНО ДО ІНСТРУКЦІЇ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На «Ягодині» згоріла фура
13 жовтень, 2017, 19:19
Повідомили, скільки школярів Луцька займаються фізкультурою у спецгрупах
13 жовтень, 2017, 19:17