Каталонська криза: Іспанія готує зміни до Конституції

Каталонська криза: Іспанія готує зміни до Конституції
Урядовці Іспанії провели зустріч з представниками опозиції, за підсумками якої стало відомо про угоду для внесення змін до Конституції країни, щоб вирішити ситуацію з наміром Каталонії вийти зі складу Королівства.

Як пише The Financial Times, таке рішення було прийняте на таємній зустрічі прем'єр-міністра країни Маріано Рахоя (також очолює Народну партію) з лідером опозиційних соціалістів Педро Санчесом. Рахой і Санчес доручили своїм командам розробити поправки до основного закону країни, яка датується 1978 роком.

Видання відзначає, за свої майже 40 років існування зміни в основний закон Іспанії вносилися лише двічі - в 1992 і 2011 роках.

Раніше вказувалося, що в Іспанії конституційна комісія формується для вивчення варіантів збереження Каталонії в складі єдиної Іспанії, а не варіантів виходу автономії зі складу країни.

Нагадаємо, що 10 жовтня лідер Каталонії Карлес Пучдемон підписав декларацію про проголошення незалежності автономії в односторонньому порядку.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО НЕЗАЛЕЖНІСТЬ КАТАЛОНІЇ

Однак документ не набуде чинності до переговорів з іспанським урядом, на які розраховує Каталонія.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой поставив Барселоні (столиця автономії) дві умови: чітко прояснити, чи була проголошена незалежність у промові президента Каталонії Карлоса Пучдемона 10 жовтня не пізніше 16 жовтня; і зупинити процедуру, спрямовану на набуття Каталонією незалежності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Каталонська криза: Іспанія готує зміни до Конституції
13 жовтень, 2017, 21:29