Телескандал: український канал показав російський серіал під іншою назвою

Телескандал: український канал показав російський серіал під іншою назвою
Канал «Україна» порушує українські закони і показує російські серіали, виготовлені після 2014 року, а чиновники Держкіно на це не реагують.

Лише після наведення беззаперечних доказів посадовці починають визнавати очевидне та перекладати на когось провину, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

В ефірі українського ТБ з’являються актори в формі російських поліцейських, які за мить нібито вже мають шеврони українських копів, а потім знову відзнаки силових структур РФ. Російський серіал «Моя мама против», показаний в Україні, три роки тому знімала в Москві кінокомпанія «Русскоє», а транслював телеканал «Росія-1». Проте вітчизняному глядачеві його запропонували під назвою «Наперекор всему» нібито 2017 року виробництва. «Телеканал знайшов таку шпаринку і займається цим, завуальовуючи фактично російський серіал під нібито український. Тобто беруться якісь фірми незрозумілі, і серіал знімається, ніби він український. А фактично, це серіал російський, знятий в Росії, з російськими акторами, на російські гроші», - твердить активіст комітету телеетики Артем Руденко.

Прокладкою між російською кінокомпанією і ТРК «Україна» виступила фірма «Маркер Медіа». Знайти її в інтернеті не вдалося, немає її і в реєстрах суб’єктів комерційної діяльності. Словом, вона існує лише в титрах російського серіалу. Про будь-яке спільне виробництво "Маркер Медіа" і кінокомпанії "Русскоє" годі і говорити – справжні виробники про таку компанію навіть не чули. Ба більше – російська актриса Олена Корікова, що зіграла головну роль у серіалі, ніколи не чула його української назви. «Ні, я в такому не знімалася, я взагалі не розумію, про що ви говорите», - зізналася вона.

Читайте також: У Нацраді з телебачення прокоментували появу фейкового телеканалу "Україна-24"

Заступник голови Держкіно Сергій Неретін покладає провину за ситуацію на недобросовісну компанію «Маркер Медіа», котра нібито підробила документи. «Держкіно – це не розслідувальний орган. Нам приносять документи, ми їх перевіряємо, і на основі перевірених документів видаємо прокатні посвідчення», - твердить він. Однак після наведеної інформації чиновник пообіцяв скасувати ці докумнети. «Про компанію «Маркер Медіа» нам нічого не відомо, дякуючи вашій реакції ми сьогодні звернемо увагу на всі прокатні посвідчення, які були видані цій компанії. Якщо виявиться, що щось там не те, то ці посвідчення будуть анульовані», - запевнив він.

Посвідчення для серіалу справді скасували – примітно, що це не перший випадок, коли Держкіно скасовує прокатні посвідчення у вже показаних на каналі «Україна» телесеріалах. Протягом зйомок журналісти кілька разів звертались по коментар до цієї телекомпанії, але відповіді не дочекалися.

Як повідомлялося, Державне агентство з питань кіно заборонило до показу в Україні чотири російських фільми. Держкіно анулювало посвідчення на право розповсюдження і демонстрування і скасувало державну реєстрацію фільмів російської кінокомпанії "Медіа Маркет". Таким чином,

В Україні заборонили чотири російських фільми
в Україні заборонено показ фільмів "Мої чужі діти" (реж. Ст. Нетецька), "Дзвінок з минулого" (реж. С. Васьківський), "Любов не обдуриш" (реж. А. Задворний), а також "Всупереч усьому" (реж. А. Задворний).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Війна олігархів Коломойського і Ахметова вот і вся проблема з витікаючими наслідками! Скільки порушень з боку "плюсів" було, но ніхто на них не скаржився з колег по цеху, а ці постійно цявкають, а що самі роБлять, то не помічають!!!
Відповісти
Останні новини
Телескандал: український канал показав російський серіал під іншою назвою
14 жовтень, 2017, 02:22
В ЮНЕСКО - новий керівник
14 жовтень, 2017, 01:58