У Луцьку чоловік приховав статки, щоб отримати допомогу як переселенць

У Луцьку чоловік приховав статки, щоб отримати допомогу як переселенць
У Луцьку чоловік, який перебуває на обліку як особа, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, підробив документи для призначення щомісячної адресної допомоги, не вказавши, що має на депозитах 6230 євро та 4170 доларів.

Про це йшлося під час судового засідання у приміщенні Луцького міськрайонного суду Волинської області у жовтні, - пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Так, чоловік підробив дві заяви для призначення департаментом соціальної політики Луцької міської ради щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, не вказавши в ній відомості про наявність в нього двох депозитних рахунків, які ним були відкриті в «ПриватБанку». На кожному з рахунків були кошти в сумі 6 320 євро та 4 170 доларів, що перевищує десятикратний розмір прожиткового мінімуму встановленого для працездатної особи.

З жовтня 2015 року по квітень 2016 року чоловік отримав 11 тисяч 963 гривні соціальної допомоги, окрім того, він отримав 6 тисяч 246 гривень з червня по вересень 2016 року, чим спричинив громаді Луцька матеріальну шкоду на вказані суми.

Підсудний повністю визнав свою вину та щиро покаявся, попросивши суду застосувати відносно нього положення Закону України «Про амністію 2016», який передбачає звільнення від відбування покарання у виді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, осіб, визнаних винними у вчиненні умисного злочину, який не є тяжким або особливо тяжким.

Відтак, суд призначив покарання у виді одного року позбавлення волі, втім згідно Закону України «Про амністію 2016» звільнив від відбування покарання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку чоловік приховав статки, щоб отримати допомогу як переселенць
14 жовтень, 2017, 14:09