Донька атовця з Волині: Не хочу, щоб 14 жовтня перетворилося в 23 фєвраля

Донька атовця з Волині: Не хочу, щоб 14 жовтня перетворилося в 23 фєвраля
Донька волинського військового Сергія Климчука Вікторія застерігає від того, щоб 14 жовтня перетворилося в 23 фєвраля.

Про це вона написала в Facebook.

Публікуємо її допис без змін і правок:



Про кого ж ще можна писати в цей день, як не про наших захисників та захисниць, бо сьогодні - їхнє свято. Мені особисто найменше хочеться, щоб цей день перетворився в патріотичний гібридно-змішаний аналог 9 травня і 23 фєвраля.

Бо наразі відчуття приблизно такі. Раз в рік заходять до тих десятків живих воїнів УПА з такими ж гвоздичками, як кілька років тому дарували радянським ветеранам, концерти, хвалебні оди... Я колись так писала про 9 травня і зараз напишу про цей день: покоління, яке не знаходить чим пишатися в сучасності, а живе драмами і локальними премогами 70-річної давнини - приречене.

Суспільство, перш за все, повинне жити сьогоднішнім днем. А що ми маємо сьогодні? Наших живих Героїв, які пройшли пекло війни з Росією. Насправді, вони не вилизано-відфотошоплені ідеальні персонажі з плакатів, які висять по місту. Вони приходять з війни розбитими і брудними, як фізично, так і душевно. Вони можуть неадекватно себе поводити, можуть втрачати свої сім‘ї, можуть запивати страшні спогади алкоголем, можуть помилятись більше, ніж ті, хто на війні не був...

Вони дуже різні, але основна їхня цінність у тому, що це ЖИВІ Герої. І з ними треба працювити, їм треба допомагати і сприймати їх такими, як вони є. Бо найлегше - захоплюватись людьми на фото з книжки про УПА чи носити квіти до пам‘ятника спочилого воїна АТО. А важко - прийняти того хлопця з порожнім поглядом і в комуфляжі, який їде поряд з тобою в метро.

Так от, захисники і захисниці - дякую вам, що живі, дякую вам за мир в моєму домі, для мене ви - крутіші будь-яких книжкових персонажів чи супер-героїв з коміксів. Нехай ваша боротьба виявиться недаремною і колись ви зможете сказати: «Так, саме заради цього я воював».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Донька атовця з Волині: Не хочу, щоб 14 жовтня перетворилося в 23 фєвраля
14 жовтень, 2017, 16:28