«Ревізор» у Нововолинську: підприємці підозрюють замовлення

«Ревізор» у Нововолинську: підприємці підозрюють замовлення
“Ревізор” у Нововолинську за три дні перебування наробив шороху серед підприємців та жителів міста.

За словами власників магазину – жодної відзнаки, а позитивні моменти ревізії лишають за кадром. Невже справді настільки все погано? - пише БУГ.

Нагадаємо, що 6-го жовтня до Нововолинська завітала знімальна група проекту “Ревізор”. Ведуча телепередачі Наталія Кудряшова перевіряла якість роботи та обслуговування у місцевих магазинах та на ринку.

Як відомо, інспекції провели в новому магазині “Риба & м’ясо”, у супермаркеті “Рідний край”, в магазині “Алладін”, що знаходиться неподалік автостанції та на міському ринку.



Першому дісталося магазину “Риба & м’ясо”. Продавці, коментуючи приїзд знімальної групи, сказали: “Магазин новий, лише три місяці ми відчинені. Мабуть, комусь заважаємо. Вони влетіли з камерами, в халатах”. Власниця магазину Наталія розповіла, що ревізія тривала десь 4 години.

“По чистоті нарікань не було, але сказали, що риба не відповідає вимогам і продукти зберігаємо не правильно. Однак, риба у нас свіжа, через 2-3 дні завозимо. Та й товар лежить на своїх місцях”, – розповіла нам Наталія.

У маленькому місті новини дуже швидко розходяться. Тому, про приїзд “Ревізора” підприємці міста дізналися ще в перший день, доки ті працювали в магазині “Риба & м’ясо”. Розділилися вони на тих, хто готовий прийняти удар і тих, кому терміново потрібно було провести свою ревізію.

Одним із тих, хто не побоявся “Ревізора” був супермаркет “Рідний край”. Вони дізналися, що знімальна група знаходиться в місті і вирішили швидко причепуритися та чекати. Так і вийшло, що завітали до супермаркету. Юрій Сиротюк розповідає нам про роботу телепроекту.

"Останнім часом дуже багато нам приділяють уваги. Після відкриття неподалік “АТБ” ми постійно в центрі обговорень. А тут ще й “Ревізор”. Нам не має що ховати від людей. Дізнавшись, що вони тут, трішки підготувалися. Сама перевірка йшла 5 годин. Для них важливе тільки шоу і показати більше негативних сторін. По суті їх було всього три: протерміновані перепелині яйця, іржаві вітрини, та на складі був товар, в якого вийшов термін придатності, але він мав йти на повернення. Відзнаки не дали – сказали, що все погано. Я свою правду знаю. Працюю, як можу".

Якщо в перший день роботи “Ревізору” в місті магазини ще “трималися”, то на другий і третій день “здалися”.

“Субота, центр міста, а всі продуктові магазини – вимерли, зачинені”, – пише Олена Хомюк у фейсбук.

“Ревізор на 15-му мікрорайоні. Всі закриті одночасно. Санітарні і технічні роботи”, – скаржиться на магазини Любов Вавдічік у соцмережі.

Під прицілом камер опинився також магазин “Алладін”. До нього знімальна група завітала на 2-й день перебування в місті. Можливо планували туди напередодні чи натрапили в пошуках відчиненого магазину. Ми намагалися взяти коментар у власника Сергія Жарікова, який відразу і не відмовив, але потім так і не вийшов на контакт. Хоча, по відео з камер спостереження та тим пару словам, які вдалося почути, можна зрозуміти, що “Ревізора”, м’яко кажучи, ніхто не хотів бачити.



“Після візиту “Ревізору” я в лікарні. Вже 3-й день болить голова. Передзвоніть пізніше”, – відповів нам підприємець, який мабуть досі так і не відійшов від подій.

Ті магазини, які не готові були прийняти столичних гостей просто зачинилися. Люди бідкалися, що в вихідні дні половина магазинів не працює.



Особливої уваги привернули зачинені двері мережі магазинів “Для вас”.

“Бадзюнь злякався ревізора. На 15-му “Для вас” на ревізії. На шахтарському два магазини його теж закриті. І по вулиці Святого Володимира також зачинено”, – писали у фейсбуці

Дійсно, незвані гості ще й як налякали. Власник мережі, депутат міської ради Віталій Бадзюнь розповів, що ходили по його магазинах, купували щось, але без камер. За словами очевидців, після повідомлення, що до одного з “Для Вас” йде “Ревізор”, відразу викликали охорону та зачинилися разом із покупцями. Чого боялися чи приховували?



Віталій Бадзюнь прокоментував нам ситуацію, яка склалася навколо приїзду знімальної команди так:

“Хто ходить в наші магазини, той і так знає, що у нас все добре. Ми не хотіли, щоб на нас робили шоу і показали все тільки з гіршої сторони. Ми не просто закривалися. Дійсно вирішили провести свою ревізію – знайшовся хороший привід. До ідеалу все-одно магазин не доведеш. Але кожен після цієї події у місті зробить свої висновки.”



Міський ринок – ще одна “жертва” телепроекту. На наступний день, після перших перевірок, Кудряшова з командою відправилися за м’ясом та грибами. Продавці запевняють, що про “Ревізор” у місті не чули і не думали, що такі гості завітають.

“Сьогодні на ринку половина контейнерів було закрито, висновок кожен покупець зробить сам собі. Ті контейнери тепер обходитиму десятою дорогою”, – писала Іруся у фейсбук.

“Масово позачинялися, коли побачили камери”, – говорять очевидці.

Вирішили дізнатися у директора ринку Петра Приступи чому контейнери були зачині та й про саму перевірку.

“Були в м’ясному павільйоні, пройшлися по ринку, у моєму кабінеті були. Про “Ревізор” у місті чув, але тут не чекали. Висували притензії до грибів, мовляв отруйні, хоча вони пройшли аналізи на вміст радіації. Контейнери були зачинені лише відсотків на чотири, ніхто не тікав. 4 години провели у м’ясному павільйоні. Нарікали, що лежить без холодильників м’ясо, але так всюди продають на ринках. У нас є кондиціонер, влітку включаємо. Можливо в майбутньому і холодильники поставимо. Усе м’ясо проходить експертизу, у нас тут є лабораторія. Щодо перевірки складається враження, що хотіли знайти по-більше поганого. І як так можна приходити без попередження".



Директор розповідав про той день з відчаєм та хвилюванням. Вирішили запитати про візит телепроекту і у продавців. Знайти хто був зачинений тяжко. Одні говорять, що половина ринку замість працювати прийшли дивитися на ревізію в м’ясному павільйоні. А розпитавши про торгівлю в той день продавців – так практично всі вони були на місці.

“До якості м’яса нарікань не було. На прилавках чисто. Ваги перевіряли – все чітко. А от умови, в яких продаємо, сказали – жахливі. Самі обурені тим, що бачимо. Але це провина керівництва. Не завжди навіть кондиціонери хочуть включати. Щодо ревізії, то вона нам тільки збитки принесла. На цілий день припинилась торгівля”, – діляться враженнями продавці м’ясного павільйона.

Що назнімали за три дні у Нововолинську і усі подробиці ми побачимо уже в випуску телепроекту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ревізор» у Нововолинську: підприємці підозрюють замовлення
15 жовтень, 2017, 18:02