ТВК на Волині не оприлюднила свої рішення

ТВК на Волині не оприлюднила свої рішення
Володимир-Волинська районна виборча комісія Волинської області не оприлюднила інформацію про склад новосформованих дільничних виборчих комісій та уже протягом двох днів не працює.

Цей факт зафіксували спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА 15 жовтня 2017 року.

Володимир-Волинська районна виборча комісія 13 жовтня 2017 р. під час свого засідання сформувала дільничні виборчі комісії у Зарічанській та Оваднівській об’єднаних територіальних громадах, втім, станом на 15 жовтня 2017 р. так і не оприлюднила інформації про склад новосформованих ДВК.

Спостерігачі ОПОРИ не знайшли постанов «Про формування складу та утворення дільничних виборчих комісій у Зарічанській та Оваднівській ОТГ» ні на сайті Володимир-Волинської районної газети «Слово правди», ні в останньому друкованому номері, ні на сайтах Володимир-Волинської районної ради та районної державної адміністрації. Доступ до дошки оголошень у приміщенні ТВК закритий і для спостерігачів, і для журналістів, і для виборців, оскільки жодного з членів районної комісії уже другий день поспіль немає на робочому місці, а приміщення ТВК зачинене.

У частині 8 статті 23 Закону України «Про місцеві вибори» зазначено, що рішення про утворення дільничної виборчої комісії оприлюднюється територіальною виборчою комісією, що утворила дільничну виборчу комісію, з відомостями про її склад у місцевих засобах масової інформації або в інший спосіб, визначений цією територіальною виборчою комісією, не пізніше наступного дня з дня утворення дільничної виборчої комісії.

Представникам ОПОРИ вдалось поспілкуватися з головою Володимир-Волинської районної виборчої комісії Людмилою Мишко (ВО «Батьківщина»). У телефонній розмові жінка пояснила, що комісія не працює через відсутність коштів на організацію її роботи, а прийнятої постанови не оприлюднили через проблеми з технічним обладнанням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ТВК на Волині не оприлюднила свої рішення
16 жовтень, 2017, 03:21