Луцький нардеп підтримав «Марш за права тварин»

Луцький нардеп підтримав «Марш за права тварин»
«Марш за права тварин» підтримав народний депутат від Луцька Ігор Лапін.

Жорстоке поводження з тваринами, використання їх в цирку, ефтаназія та часом не людське ставлення до тварин змусило зоозахисників, активістів, власників тварин та небайдужих вийти на марш аби заявити владі і громадськості, що тисячі українців готові боротися за гуманність і права тварин, - повідомили у прес-службі нардепа.

Одночасно вони вийшли на акцію у Києві, Луцьку, Львові, Харкові та низці інших українських міст у неділю, 15 жовтня. Учасники закликати владу посилити відповідальність за жорстоке ставлення до тварин, а також обмежити їх використання з розважальною метою. Зокрема, на плакатах було написано, що тварин не можуть використовувати в цирку, або в дельфінаріях, що тварини також мають право на захист.

Марш підтримав і нардеп від Луцька Ігор Лапін. Парламентар ще рік тому подав законопроект, який покликаний захистити тварин від жорстокого поводження.

«Не перший рік зооорганізації боряться за права тварин. Свого часу теж приєднався до питання захисту тварин та зареєстрував законопроект під номером 5283 щодо заборони жорстоко поводження з тваринами та їх використання в пересувних цирках. Тварини теж мають право на гідне життя і захист», - написав народний депутат на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Нагадаємо, у вересні 2016 року в Луцьку хлопець та дівчина жорстоко знущалися над кошеням та знімали це на відео, після чого опублікували його на YouTube. Дівчина за таке поводження з тваринами отримала два роки умовного ув’язнення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не еФтаназія, а еВтаназія
Відповісти
Пенсіонери а чи не пора нам МАРШ організувати в Україні ми живемо гірше собак і котів
Відповісти