У рідному селі Степана Івахіва відкрили сучасний спорткомплекс. ФОТО

У рідному селі Степана Івахіва відкрили сучасний спорткомплекс. ФОТО
У селі Андріївка Буського району Львівської області за підтримки Благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» звели сучасний спортивний комплекс.

Урочисте відкриття об’єкту в селі, в якому народився та ріс Степан Івахів, відбулося в неділю, 15 жовтня, - пише Волинь24.

Новий спортивний об’єкт Андріївки – це не лише футбольне поле з професійним покриттям розміром 42 на 64 метри. А й бігові доріжки загальною довжиною 296 метрів, яма для стрибків і професійний майданчик для гри у баскетбол і волейбол.

Баскетбольно-волейбольний майданчик має професійне спеціальне м’яке покриття. А площа штучного трав’яного покриття на стадіоні – 2700 квадратних метрів.

Вартість спорудження комплексу – близько п’яти мільйонів гривень. Його зводила будівельна компанія «Крайд». Її директор Олександр Наумчук повідомив, що спорткомплекс спорудили за стандартами УЄФА.

«ТАКОГО В РАЙОНІ БІЛЬШЕ НЕМАЄ...»

Відкрити спорткомплекс у рідному селі приїхав народний депутат Степан Івахів.

Також сюди прибули директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, заступник голови Буської райради Роман Фурда, директор будівельної компанії «Крайд» Олександр Наумчук, паралімпійський чемпіон з настільного тенісу Віктор Дідух, однокласники Степана Івахіва, священики.

Цікаво, що участь в урочистостях взяла і мама нардепа Марія Івахів, яка 40 років працювала у андріївській школі.

Учителька фізкультури андріївської школи Світлана Падось розповіла, що у навчальному закладі раніше була лише бігова доріжка на 150 метрів і невеликий, увесь в ямах, баскетбольний майданчик.

«Раніше було дуже важко. Але тепер, коли ми маємо такий стадіон, то це свято не лише для школи, а й для цілого району. У нас в районі такого немає ніде», - запевнила педагог.

ДЛЯ ЧОГО СЕЛУ СУЧАСНИЙ СТАДІОН

Степан Івахів під час виступу на урочистому відкритті насамперед подякував своїм вчителям:

«Напевне, для мене найважливіше подякувати всім вчителям, які мене навчали, які відправили мене в життя. Особливу подяку хочу сказати моїй мамі, бо всі мене навчали, а мама ще й стимулювала. Я точно знаю, що це мені в житті знадобилося».

Він зізнався, що коли ділився з друзями планами «про один із найкращих стадіонів у країні», його запитували, чому ж цей спорткомплекс на Львівщині, а не на Волині.

«Коли я обирався народним депутатом на Волині, то проїхав багато сіл. Я, хлопець з села, тільки тоді зрозумів, що вони різні... Я бачив села, які розцвітають і ті, які вимирають. Я собі задавав питання: у чому ж причина? Адже люди скрізь однакові. І для себе я зрозумів: якщо у селі є садочок, є школа, є будинок культури, церква і медзаклад, то село буде розквітати», - зауважив Степан Івахів.

Нардеп наголосив, що не хоче, аби село, у якому він народився, ріс, вивчився через якийсь час почало занепадати:

«Не все в моїх руках. Але я роблю те, що можу зробити. Я пам’ятаю як ми з хлопцями грали у футбол. Кожного разу я думав, чому ж цей м'яч не слухається мене. Вважав, що це все винна трава. Думав, що треба зробити хороше поле, де б грали і вчилися діти. Це не подвиг, це – нормально. За кордоном для соціальних об’єктів нормально мати меценатів».

...І М’ЯЧ З АВТОГРАФОМ КУМИРА

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко передав дітям професійні футбольні м’ячі.

Окрім того, андріївська школа отримала м’яч з автографом Андрія Шевченка, який передав школі керівник проекту «12 канал" Володимир Пащенко.

Цікаво, що символом відкриття стадіону стало перерізання не червоної стрічки, а сітки.

Директор будівельної організації Олександр Наумчук вручив дітям символічний ключ від стадіону.

Упродовж дня в рамках урочистостей з нагоди відкриття спорткомплексу тут відбувалися спортивні змагання з футболу, волейболу, баскетболу, дартсу і армреслінгу, а також різноманітні конкурси та розваги.

Перед глядачами виступали акробати, група підтримки «DIAMONTS STAR», народний колектив «Чачка», футбольні фрістайлери з Києва, паркуристи з «Твісту».

Гості свята мали можливість позмагатися у конкурсі на найкращого воротаря, на кращий гол та найбільшу кількість набивань. А також взяти участь у майстер-класах з баскетболу, повправлятися у майстерності влучання у кільце.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У рідному селі Степана Івахіва відкрили сучасний спорткомплекс. ФОТО
17 жовтень, 2017, 12:10