Чесний суд і відкриті списки: Луцьк приєднався до всеукраїнської акції протесту

Чесний суд і відкриті списки: Луцьк приєднався до всеукраїнської акції протесту
У Луцьку під стінами обласної ради зібралися декілька активістів із плакатами.

17 жовтня вони приєдналися до всеукраїнської акції, де вимагають прийняття 3 законопроектів: про відкриті виборчі списки, про створення антикорупційних судів та про позбавлення недоторканості депутатів.

Як пояснили учасники, щодо останнього пункту, то йдеться про часткове позбавлення, яке не звільняє депутатів від відповідальності перед судом, проте убезпечує від політичних переслідувань.

Співкоординатор руху "Чесно" Марія Доманська розповіла, що нині подібні зібрання відбуваються у всіх обласних центрах України.

"Наше завдання в Луцьку продемонструвати, що ми також підтримуємо велику політичну реформу. Основний актив поїхав до Києва... Реформи в країні відбуваються, і їх мають лобіювати, в тому числі й народ", - розповіла Доманська. За її словами, невелика кількість учасників на місцях - не завада, адже основна акція в Києві, а присутність людей на місцях, хай і в невеликій кількості, демонструють віру людей у можливість щось змінити.

Активісти, які прийшли на акцію у Луцьку, збирали підписи під зверненням до депутатів обласної ради. У ньому обранців громади просять звернутися до нардепів та Президента із проханням підтримати вказані закони.

Нагадаємо, 17 жовтня в Києві представники опозиційних політсил та громадські активісти збираються на акцію, адже згадані 3 закони розглядатиме Верховна Рада.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Українському законодавству, особливо виборчому, потрібен інструмент відкликання депутатів та всіх інших вибранних чиновників.
Відповісти
Останні новини
Чесний суд і відкриті списки: Луцьк приєднався до всеукраїнської акції протесту
17 жовтень, 2017, 10:06