Луцькі бійці поїдуть на реабілітацію за кордон

Луцькі бійці поїдуть на реабілітацію за кордон
Бійці з Луцька та їхні родини пройдуть реабілітацію у містечку Меджугор'є, що у Боснії та Герцоговині.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала волинська художниця і арт-терапевт Тетяна Мялковська.

«Після війни солдати знімають свою форму, але не так легко скинути страхи, тривоги і пережиті емоції. Ще довго вони турбують психіку і не покидають душу. Допомогти може любов і розуміння найближчих і найрідніших людей. Але часом і цього мало. На підтримку приходять лікарі, психологи-реабілітологи, арт-терапевти, духівники. Духовно зцілюючою буде поїздка в Меджугор'є (Боснія та Герцеговина) із 28 жовтня до 3 листопада. Відвідати Святі місця, прийти з ранами до Живої Матінки Божої на оздоровлення, пройти Хресну Дорогу, яка поверне тебе до самого себе, за потреби здійснити глибоку сповідь у Всесвітній сповідальниці будь-якою мовою, слухати Святу Літургію під симфонічний оркестр опівночі. Ці незабутні враження можуть змінити внутрішній світ назавжди», – йдеться у дописі.

Також Тетяна Мялковська зазначає, що у травні відвідала це місце сама. Там зустрілася із громадою «Світло Марії» та разом із духівниками отцем Терентієм Цапчуком, ЧСВВ та отцем Леонідом Григоренком, ЧНІ передали ікону. Ця ікона була створена на арт-терапевтичній реабілітації з ветеранами АТО та вдовами загиблих на війні. Автором ікони є Оксана Єлізар'єва. Іншу ікону «Божа Матір, що зупиняє кулі» Юрія Гучака передали фундаторам численних паломництв та благодійникам Патріку та Ненсі.

«Як вдячність, нам запропонували відвідати Святі місця ветеранам війни і вдовам для духовного зцілення, і всі витрати вони візьмуть на себе», – пише Тетяна Мялковська.

Поїздка відбудеться з 28 жовтня по 3 листопада.

Довідково:

Меджугор'є – містечко у Боснії та Герцоговині. Стало відомим завдяки об’явленню Матері Божої шістьом дітям 24 червня 1981 року. Ці об’явлення тривають і сьогодні кожного дня. Лише троє людей ( візіонерів) можуть бачити її щоденно, іншим вона являється лише у визначені дати. Богородиця передає послання, де закликає до любові і миру. Містечко стало світовим центром паломництва. Понад мільйон християн різних конфесій щороку здійснюють паломництво туди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі бійці поїдуть на реабілітацію за кордон
17 жовтень, 2017, 10:46